Noile MacBookuri ar putea avea procesoare diferite

Noile MacBookuri ar putea avea procesoare diferite

Apple se bazează pe procesoare Intel pentru computerele Mac din 2005, dar e posibil ca acest parteneriat să se sfârșească.

O privire aruncată asupra codurilor din cea mai recentă versiune a macOS Sierra sugerează că gigantul din Cupertino testează procesoare ARM. Mai exact, cei de la Apple testează un procesor numit ARM HURRICANE, acesta fiind cel mai probabil un model special creat pentru a fi utilizat pe MacBook de către americani. Apple folosește diverse nume de cod pentru procesoarele sale, A7 numindu-se Cyclone, A8 Typhoon, A9 Twister, iar A10, prezentat odată cu iPhone 7, se numește Fusion.

coduri-macos-sierra

A10 Fusion este primul model Apple cu design quad-core, care încorporează două nuclee pentru taskuri care necesită performanțe înalte și două nuclee ceva mai eficiente din punct de vedere energetic, pentru activități obișnuite. Potrivit celor mai recente teste benchmark, A10 Fusion rivalizează cu procesorul Intel Core M folosit pentru MacBookul de 12 inci, ceea ce sugerează că e și mai posibil ca noile MacBookuri să se bazeze pe procesoare din seria A, potrivit Techo Buffalo.

De asemenea, TechTastic notează că macOS Sierra schimbă modul în care dezvoltatorii introduc aplicații terțe pentru Mac. Aparent, Apple ar putea să convertească automat aplicațiile respective între platforme, ceea ce înseamnă că dezvoltatorii nu ar mai trebui să își retrimită software-ul. Toate aplicațiile ar putea funcționa cu un procesor ARM automat. Noile MacBookuri vor fi lansate luna viitoare, așa că rămâne de văzut cu ce surprize vine Apple.

Se preconizează că noul MacBook Pro va fi mai subțire și va avea o bară tactilă OLED deasupra unei tastaturi mult mai plate. Totodată, este prevăzută și introducerea tehnologiei Touch ID, pentru a le permite utilizatorilor să acceseze mai rapid laptopul cu ajutorul amprentei.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: