Nexus dispare: Noile telefoane Google vor fi Pixel și Pixel XL

Nexus dispare: Noile telefoane Google vor fi Pixel și Pixel XL

Telefoanele Nexus produse anul acesta de către cei de la HTC au fost subiectul multor zvonuri, dar acum aflăm că brandul sub care vor fi produse pentru Google va purta numele de Pixel.

După câțiva ani și multe smartphone-uri Nexus lansate pe piață, Google se pare că va renunțat la popularul brand. În continuare va fi vorba de un parteneriat cu producători terți de dispozitive pentru telefoanele gigantului din Mountai View, dar acestea vor purta numele de Pixel. Conform celor de la Android Central, aceeași siglă pe care ați putut-o vedea pe Chromebook-urile high end ale companiei și pe tableta de top Pixel C, va înlocui cuvântul Nexus.

Motivul pentru această tranziție momentan nu este foarte evident, dar se pare că în continuare va fi vorba de aceleași smartphone-uri HTC a căror configurație a fost subiectul multor speculații în ultimele luni. Astfel, în următoarele luni vom putea achiziționa un Google Pixel și Google Pixel XL, cu mențiunea că primul va avea o diagonală de 5 inci, în timp ce al doilea se va rezuma la 5,5 inci. În privința conferinței de lansare, data confirmată deja de mai multe surse este 4 octombrie. Cu numele de cod Sailfish – 5 inci și Marlin – 5,5 inci, telefoanele se pare că, exceptând diagonala, vor avea configurații hardware similare. În centrul atenției vor fi 4GB RAM, un procesor Snapdragon 820 sau 821 de la Qualcomm și două camere, dintre care una va fi de 12 megapixeli.

În cadrul aceluiași eveniment, vom afla detalii și despre un nou dispozitiv Chromecast. Intitulat Chromecast Plus sau Chromecast Ultra, cel mai mare avantaj al său va consta în abilitatea de a prelua și reda fără fire conținut video 4K de pe un smartphone sau o tabletă cu Android. Un nou headset Daydream VR s-ar putea de asemenea să fi anunțat în cadrul aceluiași eveniment. Și eforturile companiei americane pentru o casă inteligentă – Google Home, ar putea primi câteva minute, dar despre respectivul anunț nu se cunosc prea multe particularități.

Sursa: Engadget