HP a lansat un Chromebook care îți va schimba părerea despre ele

HP a lansat un Chromebook care îți va schimba părerea despre ele

Chromebook-urile au o problemă de adopție pentru că majoritatea sunt ieftine și nu foarte performante, dar noul HP Chromebook 13 s-ar putea să vă schimbe opinia despre aceste sisteme.

E greu să mai atragi atenția internauților cu un sistem portabil, cu atât mai puțin când e vorba de un Chromebook. În același timp însă, dacă veți avea ocazia să vedeți în realitatea creația de mai sus, s-ar putea să o cumpărați doar pentru că este atât de frumoasă.

Intitulat simplu HP Chromebook 13, noul ultra portabil HP reușește să fie primul notebok cu acest sistem de operare ce folosește un procesor Intel Core M Skylake. Procesorul reprezintă însă doar prima parte a unei configurații peste medie. Anunțat în urmă cu câteva zile la sediul Google din New York, Chromebook 13 este construit în jurul unui display de 13,3 inci cu o rezoluție de 3200 x 1800 pixeli. În funcție de buget, puteți opta pentru o cantitate de memorie RAM de până la 16GB.

Partea de conectică a HP Chromebook 13 include două porturi USB Type-C, un port USB 3.0 și un slot pentru microSD. Tot pe mărgine găsiți o mufă hibridă de căști. Autonomia specificată este de aproximativ 11,5 ore, deci nu ar trebui să aveți dificultăți în a vă desfășura activitatea timp de o zi departe de priză.

Dintr-un punct de vedere, designul nu poate fi considerat neapărat revoluționar, fiind similar cu alte Chromebook-uri ale companiei. Marea diferență constă în carcasa metalică ce arată impecabil și ne aduce aminte, într-o oarecare măsură, de exclusivistul Chromebook Pixel. Oficialii Google au recunoscut că au colaborat cu HP în ceea ce privește designul sistemului. Cu o grosime de aproximativ 1,3 centimetri în cel mai gros punct și o greutate totală de 1,3 kilograme, lista de reproșuri pe care o puteți atașa acestui gadget este una foarte mică.

Prețul de start pentru Chromebook 13 va fi de 500 de dolari începând de luna viitoare, când va ajunge în magazine.

Citește și: