Următorul Nexus: specificațiile HTC Sailfish au ajuns pe GFXBench

Următorul Nexus: specificațiile HTC Sailfish au ajuns pe GFXBench

În fiecare an, cei de la Google, în colaborare cu diverși producători, lansează telefoanele Nexus, iar ca parte a acestui program, HTC Sailfish ar trebui să ajungă în magazine în următoarele luni.

Dacă zvonurile se adeveresc, partenerul gigantului din Mountain View pentru dispozitivele Nexus în 2016 va fi HTC. În contextul în care compania taiwaneză ar trebui să lanseze două telefoane pentru Google, aceasta ar fi o premieră foarte importantă. În anii trecuți, când am văzut două telefoane Nexus anunțate de oficialii companiei americane, acestea au fost create de companii diferite. Ca cel mai recent exemplu, merită să vă gândiți la LG Nexus 5X și Huawei Nexus 6P.

În orice caz, tot mai multe zvonuri ne indică faptul că vor exista două smartphone-uri Nexus produse de HTC în această toamnă și, cel puțin în faza de dezvoltare, acestea se ascund în spatele denumirilor de HTC Marlin și HTC Sailfish, acesta din urmă fiind un pic mai mic din punctul de vedere al diagonalei ecranului și un pic mai ieftin. În rest, sunt șanse foarte mari ca specificațiile hardware și rezoluția să nu fie diferite.

În privința dotărilor efective, deși acestea au mai fost vehiculate în trecut, se pare că au ajuns din greșeală pe GFXBench, de unde au fost preluate în scurt timp de GadgetOx. Având în vedere că nu se distanțează de ce am văzut în trecut, sunt șanse foarte mari să fie corecte.

Vizat este HTC Sailfish, un smartphone care, conform GFXBench, va fi construit în jurul unui panou Full HD de 5 inci. Partea de procesare va fi o combinație între un Snapdragon 820 de la Qualcomm, 4GB memorie RAM și o memorie internă de 32GB. Camera principală figurează ca fiind de 11 megapixeli, dar este foarte probabil să fie o aproximare greșită și, de fapt, să fie de 12 megapixeli.

În privința lansării următoarelor dispozitive Nexus create de HTC, acestea ar trebui să ajungă în lumina reflectoarelor pe 4 octombrie și vor ajunge în magazine la scurt timp după, preinstalate cu Android 7.0 Nougat.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo