Netflix în 4K funcționează pe PC, dar există multe condiții

Netflix în 4K funcționează pe PC, dar există multe condiții

Cei care au făcut investiții importante în monitoare și TV-uri 4K își doresc de foarte mult timp să poată viziona conținut de pe Netflix în 4K. Acum este posibil chiar și dacă nu aveți un smart tv cu aplicația Netflix preinstalată.

Netflix oferă de mult timp o colecție stufoasă de filme și seriale în 4K Ultra HD. Mai mult decât atât, aproape tot conținutul original care ajunge pe Netflix este filmat în acest format. Până acum însă, problema a fost că era foarte dificil să vă bucurați de acel conținut. Singura soluție era să folosiți un TV Ultra HD cu aplicația Netflix sau un player standalone cu Android TV pe care să vă instalați aplicația omonimă. Dacă accesați pagina web netflix.com de pe computer, indiferent cât de performant ar fi fost acesta, ați fi fost limitați la Full HD.

Se pare însă că, printr-un comunicat de presă, Netflix tocmai a anunțat că redarea de conținut video la rezoluție 4K Ultra HD tocmai a devenit o posibilitate pentru utilizatorii de Windows. Cum era însă de așteptat, nu este chiar atât de simplu să redați acele fluxuri video la super rezoluție.

În primul rând, filmele Netflix în 4k se vor putea vedea doar de către utilizatorii de Windows 10 care folosesc Microsoft Edge, browserul preinstalat al gigantului din Redmond. Același conținut nu poate fi văzut pe Chrome, Firefox sau orice alt browser care vă încântă. Nici măcar prin intermediul aplicației dedicate Netflix din Windows Store nu vă veți putea bucura de aceeași calitate ca prin intermediul Microsoft.

Pe lângă un monitor sau TV 4K conectat la computer, mai există o restricție și aceasta s-ar putea să fie cea mi dureroasă și absurdă. ,,Pentru a rula Netflix în 4K pe PC, trebuie să aveți un ecran capabil să afișeze 4K și un procesor Intel Core de generația a șaptea.” Cu alte cuvinte, doar procesoarele Kaby Lake, pe care le vedeți în foarte puține sisteme, sunt suficient de peformante.

 

Citește și:
Sursa: Ubergizmo