Ne putem aștepta la o cască de realitate virtuală de la Google

Ne putem aștepta la o cască de realitate virtuală de la Google

2016 pare să fie anul în care realitatea virtuală devine accesibilă și consumatorilor de rând, nu numai dezvoltatorilor. Căști precum Oculus Rift sau HTC Vive ajung pe piață, Samsung se laudă deja cu Gear VR, iar Microsoft se apropie de lansarea comercială a căștii Hololens

Google nu și-a dat foarte mult interesul în acest domeniu până acum. În afară de ochelarii Google Glass, care erau pentru realitate augmentată, și de ochelarii din carton Google Cardboard, gigantul din Mountain View nu a făcut încercări serioase privind realitatea virtuală.

Totuși, compania nu vrea să rămână în urmă și, potrivit unui anunț de angajare, are în plan deschiderea unei divizii specializate pe VR. Google are în plan să creeze și să lanseze mai multe dispozitive destinate consumatorilor care ar putea concura cu celelalte produse care sunt deja (sau care vor fi în curând) pe piață.

Google caută ingineri hardware, lucru care denotă clar că nu va fi doar o încercare de software. E interesant de văzut în ce direcție o va lua compania în acest sens: se va adresa utilizatorilor de mobile (ca Samsung Gear VR), sau celor care vor o experiență mai imersivă și mai sofisticată (ca Oculus sau Vive).

Gigantul a investit, de curând, și în Magic Leap, un start-up care are un hardware de realitate augmentată similar Hololens, așa că ambițiile companiei ar putea fi desturi de mari. Șansele sunt mari să vedem măcar un prototip până la finalul acestui an, dar până atunci așteptăm reacțiile consumaorilor când vine vorba de Oculus sau Vive.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: