Microsoft HoloLens pare magic, dar are limitări serioase

Microsoft HoloLens pare magic, dar are limitări serioase

Deși anul acesta Microsoft HoloLens ar trebui să ajungă la primii dezvoltatori interesați de creația gigantului din Redmond, abia acum aflăm un set de detalii importante despre utilitatea și limitările produsului.

Cei de la Microsoft au anunțat kitul lor de realitate augmentată în urmă cu aproximativ un an, dar cele 12 luni se pare că nu au fost suficiente pentru ca noi să înțelegem care sunt scenariile în care un astfel de gadget futurist ne face viața mai ușoară. Din fericire, în cadrul unui eveniment desfășurat zilele trecute în Israel, oficialii companiei ne-au oferit câteva specificații foarte interesant ale produsului.

Dacă vreți să cunoașteți autonomia Microsoft HoloLens, cu ce alte dispozitive poate interacționa sau cât de imersivă este experiența oferită, toate aceste particularități au fost lămurite de curând. În primul rând, merită să aveți în vedere că Microsoft HoloLens, prin intermediul conectivității WiFi și Bluetooth poate comunica de minune cu gadgeturile compatibile cu acest standard. În plus, pe HoloLens veți putea rula fără probleme orice aplicații universale create pentru Windows 10. În situația în care vă doriți să interconectați mai multe kituri de realitate augmentată pentru a împărtăși o experiență, acest lucru va fi posibil, atât în aceeași cameră, cât și în colțuri diferite ale lumii, prin internet.

Durata de viață a bateriei va varia foarte mult, dar chiar și în cele mai optimiste scenarii de utilizare, nu va reuși să impresioneze utilizatorii care sperau să profite de acest gadget pe durata unei zile de muncă de 8 ore. În cel mai optimist caz, veți obține aproximativ 5,5 ore de autonomie, dar în scenarii de utilizare intensă, respectiva valoare poate scădea până la valoarea destul de infimă de 2,5 ore. Tot din cauza bateriei, se pare că experiența de vizionare nu va fi una dintre cele mai imersive. Microsoft HoloLens va afișa în fața utilizatorului un ecran ce va părea similar ca experiență cu un display de 15 inci aflat la o distanță de 60 de centimetri.

Dacă aceste particularități nu vă încântă foarte mult, puteți spera că vor fi îmbunătățite în momentul în care versiunea finală a produsului va ajunge la utilizatorii casnici.

Citește și: