NASA se pregătește să construiască habitate uimitoare în spațiu

NASA se pregătește să construiască habitate uimitoare în spațiu

NASA are în plan să construiască habitate spațiale, care în viitor ar putea găzdui astronauți. 

NASA a contactat șase companii americane private, tocmai pentru a construi aceste habitate. Toate au devenit partenere NASA în programul Next Space Technologies for Exploration Partnerships (NextSTEP-2). Lansată în 2015, prima parte a programului NextSTEP a adus laolaltă oameni de știință și companii private, cu scopul de a dezvolta următoarea generație de tehnologii destinate explorării spațiului. De asemenea, planul a fost să găsească parteneri care pot extinde înțelegerea propulsiei și construcției de sateliți mici.

De data aceasta, NASA speră să aibă la fel de mult succes în a construi habitate spațiale. Misiunea e complicată, pentru că aceste habitate nu trebuie doar să păstreze astronauții în siguranță în condiții ostile de mediu, dar trebuie să le asigure și toate cele necesare pentru a desfășura experimente, potrivit Science Alert.

Cele șase companii cu care va colabora NASA sunt Bigelow Aerospace LLC, Boeing, Lockheed Martin, Orbital ATK, Sierra Nevada și NanoRacks. Întâi, vor construi versiuni care să respecte dimensiunile, pe Pământ, cu ajutorul cărora să poată evalua configurația habitatului, modul în care sistemele interacționează, precum și modulele de propulsie și ecluzele. Nu știm exact cum vor arăta aceste habitate, dar, fără îndoială, NASA va publica actualizări pe măsură ce apar.

De asemenea, recent povesteam că NASA va anexa o cameră extensibilă pe spatele Stației Spațiale Internaționale. Aceasta s-ar numi BEAM (Bigelow Expandable Activity Module) și va fi legată de Stație cu ajutorul unui braț robotic. Aparent, tot procesul va dura doar 45 de minute și poți vedea întregul concept în video-ul de mai sus. Astronauții vor face doar patru drumuri în BEAM, iar cel mai lung va dura doar trei ore. Totuși, nu BEAM este motivul acestui timp limitat. Rajib Dasgupta, managerul proiectului, a explicat celor de la Gizmodo că astronauții ar putea sta mult mai mult timp înăuntru, dacă își doresc, dar sunt șanse slabe să se întâmple asta, în principal din cauza programului încărcat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: