Milioane de conturi de Yahoo, Gmail și Hotmail au ajuns online

Milioane de conturi de Yahoo, Gmail și Hotmail au ajuns online

Nu mai amânați nici o secundă schimbarea parolei la contul de Yahoo, Gmail sau Hotmail. Câteva milioane de nume de utilizatori cu parole aferente au început să fie tranzacționate online.

Cele mai importante servicii de mail din lume au înregistrat o serie de atacuri importante în ultimele săptămâni. Momentan, nu se cunoaște exact momentul atacului și nici cine l-a efectuat. În schimb, este cunoscută valoarea de 273,3 milioane de conturi online, aproape exclusiv de email, ce au început să fie tranzacționate online.

Situația foarte neplăcută a fost descoperită de Alex Holden de la Hold Security. Defalcând informațiile pe provideri, 57 de milioane provin de la serviciul rus de postă electronică Mail.ru. La acestea, se adaugă 40 de milioane de conturi de Yahoo Mail, 33 milioane de conturi de Hotmail și 24 milioane de conturi de Gmail. Incluse s-au mai găsit sute de mii de conturi de email nemțești și chinezești, plus câteva mii de perechi formate din nume de utilizatori și parole ale unor angajați de bănci americane, fabrici și companii specializate pe retail tot din SUA.

Având în vedere că există aproximativ un miliard de conturi de Google Mail la ultimul inventar, se poate spune că cele 33 milioane de conturi nu sunt foarte relevante. În același timp însă, există un risc real ca adresa voastră să se fi strecurat în stufoasa colecție. Problema ia o amploare și mai mare în momentul în care aveți în vedere că un număr reprezentativ de persoane folosesc același nume de utilizator și parolă pe multe alte conturi online.

În teorie, toate aceste informații nu se găsesc gratuit pe internet. În schimb, Alex Holden a primit volumul stufos de date de la un hacker ce comercializa întregul pachet cu mai puțin de un dolar. La final, respectivul individ a fost convins să cedeze datele contra postării de comentarii favorabile pe diverse site-uri de profil.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI