Google va avertiza utilizatorii când sunt spionați de guvern

Google va avertiza utilizatorii când sunt spionați de guvern

Google a decis să afișeze un avertisment de fiecare dată când statul încearcă să acceseze contul de Gmail sau computerul unui utilizator. E o consecință nu chiar surprinzătoare, mai ales după ce Google a luat partea Apple în lupta cu FBI.

Activiștii, jurnaliștii și nu numai sunt destul de predispuși să devină pradă a atacurilor cibernetice inițiate de guvern, dar potrivit statisticilor Google, doar 0,1% dintre cei care folosesc Gmail devin victime. Luna trecută, Google a început să notifice utilizatorii Gmail dacă mesajul pe care îl trimit sau îl primesc nu este criptat, ceea ce ar însemna că poate fi interceptat de terți relativ ușor.

Google avertizeaza atacurile guvernamentale

Va apărea o pictogramă a unui lacăt roșu spart în dreptul adresei de e-mail de fiecare dată când mesajul nu este criptat, sau un semn de întrebare în dreptul unei poze de profil care nu poate fi autentificată. Actualizarea a crescut numărul mesajelor criptate cu 25%, potrivit Google. Compania a dat ca exemple scandaluri cu notorietate legate de securitate, cum ar fi informațiile referitoare la NSA eliberate de Edward Snowden sau dezacordul dintre Apple și FBI în privința siguranței. Sundar Pinchai, CEO-ul Google, a susținut Apple, spunând că forțarea companiilor de a permite hackingul, chiar și din partea guvernului, ar compromite siguranța utilizatorilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: