Microsoft vrea să elimine abonamentele pentru mobil

Microsoft vrea să elimine abonamentele pentru mobil
Bogdan Cristea
Bogdan Cristea
12:04 08.01.2016

Microsoft dezvoltă în prezent o cartelă SIM, cu ajutorul căreia utilizatorii pot accesa rețele mobile fără a avea nevoie de un abonament.

În cazul în care planul celor de la Microsoft va funcționa, companiile de telefonie mobilă ar putea avea parte de o surpriză în viitorul apropiat. După cum scriu cei de la Gizmodo, gigantul din Redmond testează în prezent o aplicație numită Cellular Data, prin care oamenii ar avea acces foarte ușor la rețele 4G, fără a fi nevoiți să încheie contracte pe perioade foarte mari cu vreun operator de telefonie mobilă.

Aplicația este construită special pentru Windows 10 și va funcționa doar cu o cartela SIM Microsoft. Planurile tarifare se pare ca ar urma sa fie stabilite prin intermediul Windows Store, astfel că acestea vor fi legate în mod direct de contul Microsoft. Chiar și așa, nu avem foarte multe informații în legătură cu piețele pe care va fi lansat SIM-ul și prețurile abonamentelor propriu-zise. Cel mai probabil, serviciul va fi disponibil în prima parte doar în America de Nord.

Există chiar posibilitatea ca Microsoft să-și creeze propria rețea mobilă virtuală, pentru a le permite utilizatorilor să beneficiez de cele mai bune servicii. Însă Microsoft nu a încheiat încă niciun contract cu vreun partener, iar Verge sugerează că noua lor cartelă SIM ar putea oferi acces clienților într-un mod similar celei produse de Apple.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI