CEO-ul Microsoft recunoaște problemele companiei din piața de mobile

CEO-ul Microsoft recunoaște problemele companiei din piața de mobile
09:39 04.01.2016

Într-un univers dominat de Apple și Samsung, Microsoft se străduiește să rămână relevant în piața de mobile, dar CEO-ul companiei recunoaște dificultățile.

Șansele să interacționați cu un utilizator de Windows Phone sau să folosiți un smartphone cu sistem de operare Microsoft sunt infime. Cei mai mulți dintre noi optează la ora actuală pentru un Android sau un iDevice, iar acest lucru nu pare să se schimbe prea curând. Deși au mai existat multe tentative de platforme noi în acest segment de piață, deja pare imposibil să mai vedem schimbări radicale. Într-un interviu acordat recent celor de la BuzzFeed, până și CEO-ul Microsoft – Satya Nadella a recunoscut faptul că a sa companie are o cotă de piață greu de susținut în piața de telefoane.

Cel mai recent studiu al celor de la Gartner a confirmat faptul că smartphone-urile cu Windows Phone ocupă la ora actuală doar 1,7% din piață. Deși Satya Nadella nu afirmă că respectiva valoare ar fi greșită, în cadrul interviului a fost surprinzător de optimist, afirmând că scopul final al companiei este dincolo de cote de piață. ,,Cred că ne facem un diserviciu, dacă ne măsurăm succesul doar uiându-ne la astfel de parametri: Care este cota de piață a HoloLens? Care este cota de piață a Xbox? Care este cota de piață a PC-urilor? Care este cota de piață de telefoanelor noastre?”.

Ideea generală a filozofiei lui Satya Nadella este că Microsoft încearcă să meargă într-o direcție în care dispozitivele sunt mai puțin relevante decât serviciile pe care le accesează. Prima mostră practică a acestei filozofii a fost evidentă odată cu lansarea Windows 10, o platformă menită să ofere acces la aplicații similare și o experiență unificată pe o varietate semnificativă de aparate, desktop sau mobile. ,,Mergi înapoi la ce am zis despre mobilitatea experienței. Dacă privești asta ca un grafic, aceste [dispozitive] sunt toate noduri. Câteodată, utilizatorul folosește toate aceste dispozitive, altă dată folosește doar unul sau două dintre dispozitivele noastre împreună cu alte platforme, fie. Dar vrem să fim sigur că oferim o experiență completă pe toate aceste aparate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI