Apple și Samsung declară război cartelelor SIM

Apple și Samsung declară război cartelelor SIM

Ne-am obișnuit ca telefoanele noastre mobile să funcționeze pe bază de cartelă SIM. Cu toate că dimensiunile s-au redus considerabil în ultimii 20 de ani, pentru un telefon să poată efectua apeluri, are nevoie de un astfel de card. Lucrurile s-ar putea schimba curând. 

Apple și Samsung sunt cele mai influente companii de pe piața smartphone-uri. Și, dacă până acum s-au războit în cifre de vânzări, procese și reclame răutăcioase, se pare că au ajuns la un ”dușman” comun: cartela SIM.

Potrivit Financial Times, cei doi giganți sunt în discuții serioase cu operatorii de telefonie mobilă pentru dezvoltarea unei noi tehnologii care să nu mai necesite introducerea unei cartele SIM, sau înlocuirea acesteia odată cu schimbarea operatorului.

Noul standard propus ar presupune implementarea unui SIM universal direct în construcția smartphone-urilor, SIM capabil să facă trecerea de la un operator la altul fără ca utilizatorul să fie nevoit să schimbe fizic cartela.  Acest standard, numit E-SIM, ar presupune conectarea clientului la o rețea printr-un nume de utilizator și o parolă, ca în cazul unui serviciu de email.

Apple a demonstrat deja o tehnologie similară cu iPad-urile LTE dotate cu ”Apple SIM”, o cartelă care le oferă utilizatorilor posibilitatea de a alege dintr-un număr mare de operatori. Avantajul pentru companii ar fi îndepărtarea slotului pentru cartelă SIM, care ar duce la telefoane mai subțiri.

Cei de la Financial Times mai spun că membrii GSM Association (precum AT&T, Deutsche Telekom, Vodafone, Telefonica sau Orange) sunt de acord cu trecerea la e-SIM și sprijină eforturile pe care le-a făcut Apple în acest sens.

 

Noua tehnologie și-ar putea face apariția, oficial, anul viitor, dar rămâne de văzut în cât timp va fi adoptată de toți operatorii și de toți producătorii de smartphone-uri și tablete.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: