19 mart. 2016 | 10:17

Microsoft vrea să aducă pe Edge toate extensiile de pe Chrome

ACTUALITATE
Microsoft vrea să aducă pe Edge toate extensiile de pe Chrome

Încercând să pară prietenos cu dezvoltatorii de extensii pentru Chrome, Microsoft își ”deschide” propriul browser pentru cei interesați.

După aproape un an de când Edge a fost lansat împreună cu Windows 10, Micrososft a decis în final să îi aplice un update care să-i permită rularea de extensii. Deși noua actualizare vine cu un număr limitat de astfel de aplicații, Microsoft vrea să vadă numărul acesta crescând, iar pentru asta apelează la dezvoltatorii individuali.

Conform Microsoft Senior Program Manager Jacob Rossi, fiecare mare gigant tech dezvoltă o unealtă proprie care să porteze extensiile de pe Chrome pe Edge. Explicația e simplă: cum majoritatea corporațiilor au contracte cu Microsoft pentru operarea noului său sistem de operare Windows 10, nevoia de a rula browserul integrat în Windows este una obligatorie. Cum acesta nu a suportat până acum extensii de vreun fel, companiile au trebuit să dezvolte unelte proprii care să importe extensiile de care au nevoie în browserul Mirosoft.

Inginerii din Redmond consideră că acest know-how va ușura considerabil efortul dezvoltatorilor de a construi extensii pentru Edge, mai ales că acum browserul Microsoft le suportă în mod oficial.

Deși unealta de importare a extensiilor în Edge nu este finalizată și nu toate API-urile sunt compatibile cu aceasta, cei care sunt interesați de ea pot s-o utilizeze de pe acum. Noua unealtă se află momentan în faza de testare și doar membrii Windows Insider pot s-o utilizeze.