Microsoft Edge suportă în sfârșit extensii, în noul Windows 10


În cazul în care v-ați înscris în programul Windows 10 Insider Preview, beneficiați, printre altele, de schimbări majore în Microsoft Edge înaintea tuturor.

În urmă cu câțiva ani, doar dezvoltatorii de software și administratorii de sistem aveau acces la versiuni beta sau preview ale unor sistem de operare nelansate. La ora această, toți jucătorii importanți din domeniul IT se bazează pe feedback direct de la utilizatori înainte să introducă schimbări semnificative de funcționalitate către toți utilizatorii.

În cazul în care sunteți înscriși în valul de actualizări rapide – Fast Ring, din Windows 10 Insider Preview, de curând ar trebui să vă fi fost servită o nouă variantă majoră a browserului de internet creat de Microsoft, atât pe mobile, cât și pe desktop-uri.

Microsoft Edge, doar pe desktop-uri, pentru prima oară, suportă extensii menite să-i extindă funcționalitatea. Acestea alinază practic abilitățile browserului creat de Microsoft la ceea ce fac Firefox sau Chrome de câțiva ani. Primele extensii sunt Reddit Enhancement Suite, Mouse Gestures și Translate. Până la finele acestui an ar mai trebui incluse și AdBlock Plus, LastPass, Amazon și multele altele. Pentru a vedea cum se pot instsala extensii în noua iterație a browserului nativ din Windows 10, clipul de câteva minute de mai jos este perfect.

Dacă ați făcut ca mine și v-ați înscris în Windows 10 Mobile Insider Preview pentru smartphone-uri, veți fi invitați de asemenea să instalați o variantă actualizată a SO-ul. Printre altele, aceasta include o versiune modernizată a aplicației Maps cu căutări locale, support pentru hărți offline, orașe 3D și imagistică de pe stradă. Cortana vă oferă acum indicații de navigație pe un tot cât se poate de natural, în timp ce întreaga interfață a beneficiat de un ugrade pentru a ajunge din cât mai puține atingeri în toate colțurile sistemului de operare. Eventual, puteți avea rezultatele la două căutări pe hartă în același timp, în cazul în care mergeți spre hotel, dar vreți să vedeți dacă restaurantul vostru favorit este în preajmă.

Alexandru Puiu
17:18 18.03.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video