18 iul. 2016 | 18:05

Microsoft anunță data oficială de lansare a noii console Xbox One S

ACTUALITATE
Microsoft anunță data oficială de lansare a noii console Xbox One S

Compania din Redmond a comunicat recent data la care va lansa oficial noua sa consolă.

Microsoft a prezentat noua consolă Xbox One S în cadrul ediției din acest an a evenimentului E3, însă abia acum a comunicat data la care dispozitivul va debuta în mod oficial pe piață. Astfel, începând cu data de 2 august, ediția cu 2TB și un preț de 400 de dolari va fi disponibilă în magazinele din ”anumite regiuni”. Cel mai probabil, România nu se va număra printre țările care vor primi acum consola.

Trebuie, totuși să aveți în vedere faptul că versiunile de 500GB și 1TB nu își vor face încă debutul oficial. Anunțul celor de la Microsoft a fost însoțit și de un nou trailer, pe care îl puteți vedea mai sus. Durează un minut și cinci secunde și include cele mai importante informații despre Xbox One S și câteva dintre numeroasele lucruri bune pe care jurnaliștii tech le-au avut de spus în legătură cu consola.

Xbox One S este cu 40% mai mic decât un Xbox One dar este semnificativ mai performant. Aparent, este cel mai mic Xbox creat vreodată de către gigantul din Redmond. Este acoperit cu o nuanță de alb intitulată robot white, dar, per ansamblu, designul general este foarte apropiat de cel al unui Xbox One standard.

Pentru prima oară, transformatorul de pe cablul de alimentare se regăsește în interiorul consolei. Asta înseamnă că veți putea în sfârșit să înlocuiți cu ușurință cablul de alimentare în cazul unei eventuale defecțiuni. În ceea ce privește performanța efectivă, noul Xbox One S poate reda fără probleme filme Blu-ray și poate afișa conținut 4K Ultra HD de pe Netflix, Amazon Video și alți parteneri. Nu lipsește suportul pentru conținut HDR atât în jocuri, cât și în clipuri video.

Unul dintre cele trei porturi USB a fost reamplasat în partea din față, iar portul dedicat pentru Kinect a fost eliminat complet. Dacă vreți să folosiți senzorul inteligent cu un Xbox One S veți fi nevoiți să investiți într-un adaptor special.