14 iun. 2016 | 06:49

Xbox One S anunțat oficial: la fel de ieftin, dar mult mai bun

VIDEO ACTUALITATE

Spre surprinderea nimănui, Microsoft a anunțat Xbox One S la E3. Această lansare confirmă zvonurile din ultimele săptămâni, iar consolă merită toată atenția.

De ceva timp am început să discutăm de Xbox One S, iar acum, existența acestei versiuni îmbunătățite de Xbox One a fost confirmată oficial de către Microsoft.

Xbox One S este cu 40% mai mic decât un Xbox One dar este semnificativ mai performant. Aparent, este cel mai mic Xbox creat vreodată de către gigantul din remond. Este acoperit cu o nuanță de alb intitulată robot white, dar, per ansamblu, designul general este foarte apropiat de cel al unui Xbox One.

Pentru prima oară, transformatorul de pe cablul de alimentare se regăsește în interiorul consolei. Asta înseamnă că veți putea în sfârșit să înlocuiți cu ușurință cablul de alimentare în cazul unei eventuale defecțiuni. Dacă în trecut aveați o problemă cu faptul că Xbox One nu putea fi afișat decât în format orizontal, Microsoft v-a ascultat doleanțele și acum oferă un stand pentru a-l poziționa vertical, precum în imaginea de mai sus.

În ceea ce privește performanța efectivă, noul Xbox One S poate reda fără probleme filme Blu-ray și poate afișa conținut 4K Ultra HD de pe Netflix, Amazon Video și alți parteneri de pe întregul mapamond. Nu lipsește suportul pentru conținut HDR atât în jocuri, cât și în clipuri video.

Unul dintre cele trei porturi USB a fost reamplasat în partea din față, iar portul dedicat pentru Kinect a fost eliminat complet. Dacă vreți să folosiți senzorul inteligent cu un Xbox One S veți fi nevoiți să investiți într-un Kinect Adapter for USB. Controllerul standard pentru noua consolă a beneficiat de un mic redesign, cu textură menită să vă ajute să-l țineți mai ușor în mână și cu un senzor care-i va dubla distanța la care poate funcționa fără probleme față de console. Controllerul va fi disponibil și separat pentru 60 de dolari.

Xbox One S va fi disponibil din luna august a acestui an începând cu 299 de dolari pentru 500GB, 349 de dolari pentru 1TB și 399 de dolari pentru 2TB de spațiu. Este deja disponibil pentru preacomandă pe Amazon.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele