14 apr. 2016 | 08:26

Meizu Pro 6, primul smartphone cu procesor cu 10 nuclee, e o clonă de iPhone

ACTUALITATE
Meizu Pro 6, primul smartphone cu procesor cu 10 nuclee, e o clonă de iPhone

Pe lângă creații de la Xiaomi, Oppo sau OnePlus, Meizu Pro 6 este cea mai recentă dovadă că asiatici fac telefoane ieftine cu specificații de top.

Au trecut deja câțiva ani de când nu mai este o rușine, mai ales în materie de smartphone-uri și tablete, să citești pe un produs că este Made in China. Astfel de creații au performanțe peste medie, abilități de captură remarcabile și un design premium cu o carcasă metalică. Meizu Pro 6 este un exponent al acestui trend, iar specificațiile sale includ și o premieră.

Chinezii de la Meizu se mândresc cu faptul că al lor Pro 6 este primul telefon construit în jurul unui procesor cu zece nuclee sau core-uri. Ca fapt divers, s-a dovedit în numeroase rânduri că nu este obligatoriu ca un procesor cu mai multe nuclee să fie și mai sprinten decât unul cu mai puține, dar asta nu înseamnă că realizarea producătorului asiatic nu este una impresionantă. Pe lângă noul SoC MediaTek Helio X25, Meizu Pro 6 folosește 4GB RAM, o memorie internă de 32 sau 64GB în funcție de buget. Pe lângă puterea de procesare, marele său avantaj ar putea să constea în camera principală de 21 megapixeli cu un bliț circular în jurul obiectivului pentru imagini foarte clare și luminoase în condiții de iluminare scăzută.

Similar la capitolul design cu Meizu Pro 5, atât Pro 6 cât și modelul de anul trecut au câteva trăsături de design în comun cu un iPhone 6. Diferența majoră față de Pro 5 este că smartphone-ul lansat zilele trecute are o diagonală de 5,2 inci, în loc de 5,7 inci. Panoul are o rezoluție nativă Full HD, iar amatorii de selfie-uri nu vo ar trebui să aibă ce să reproșeze camerei frontale de 5 megapixeli.

Tot vizavi de iPhone, acesta este și unul dintre puținele telefoane cu o clonă de 3D Touch. Meizu Pro 6 are o funcție intitulată 3D Press screen care vă oferă acces la funcții suplimentare în funcție de cât de date apăsați pe ecran. Prețul de start pentru gadgetul ilustrat mai sus este de 385 de dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele