Meizu lansează un telefon de top dotat cu procesor Samsung

Meizu lansează un telefon de top dotat cu procesor Samsung

Noul telefon Meizu Pro 5 beneficiază de o serie de componente extrem de performante, prin care se numără și un procesor Exynos 7420.

La fel ca majoritatea brandurilor din China, Meizu s-a remarcat prin dispozitivele sale cu un raport calitate/preț foarte bun. Meizu MX5, unul dintre cele mai noi telefoane ale companiei, dispune de 3GB memorie RAM, pornește spațiul de stocare de la 16GB și are un procesor MediaTek MT6795T cu 8 nuclee tactate la 2,1GHz, cunoscut de asemenea sub numele Helio X10. În cazul ultimului telefon Meizu, prezentat oficial în China, s-a renunțat la procesorul Helio X10, fiind preferat de această dată procesorul Exynos 7420 produs de Samsung.

Meizu Pro 5 1

După cum scrie site-ul GSMArena, ecranul de 5,7 inci suportă o rezoluție Full HD și este protejat de un strat curbat de sticlă 2.5D. Pe lângă procesorul Exynos, lista de specificații include și 3GB RAM pentru varianta de 32GB sau 4GB RAM pentru varianta de 64GB. Fiecare dintre cele două variante este dotată cu un slot pentru carduri microSD.

Meizu Pro 5 2

În mod interesant, Meizu a apelat la un port USB de tip C, iar bateria cu o capacitate de 3.050mAh ajunge de la 0 la 65% în aproximativ 30 de minute în timpul reîncărcării. Pe lângă Android 5.1 Lollipop, chinezii au instalat și propria interfață de utilizare Flyme 5. Acest telefon Meizu va apărea în magazine din 12 octombrie, cei interesați putând achiziționa varianta de 32GB pentru 440 de dolari și pe cea de 64GB pentru 490 de dolari.