Meizu PRO 5 cu Ubuntu ajunge în magazine cu specificații de top

Meizu PRO 5 cu Ubuntu ajunge în magazine cu specificații de top

Se dezbate de mult timp subiectul celui mai performant smartphone cu Ubuntu, dar abia acum a ajuns în magazine noul Meizu PRO 5 Ubuntu Edition.

Cu toții știm că smartphone-urile noastre din buzunar au ajuns la fel de sprintene precum PC-urile de acum câțiva ani, dar până când nu vom vedea un telefon cu un sistem de operare pentru desktop-uri, e greu de testat acel concept. Inevitabilul s-a produs sub forma atrăgătorului smartphone de mai sus.

Cel mai rapid telefon cu Ubuntu este acum disponibil pentru achiziție și poate fi comandat din fiecare colț al mapamondului. Cei care au făcut precomandă la aparat în urmă cu aproximativ 2 luni, când Meizu PRO 5 Ubuntu Edition a fost anunțat inițial, ar trebui să-l aibă deja la ușă. Prețul pentru el este de aproximativ 370 de dolari, iar în România, transportul va fi gratuit cu DHL. Cu alte cuvinte, folosind acest link, ar trebui să-l aveți la ușă până la finele acestei săptămâni.

Dacă nu era evident din superlativele de mai sus, Meizu PRO 5 Ubuntu Edition este promovat ca fiind un telefon de top, iar într-o oarecare măsură, această filozofie se reflectă și în configurația sa hardware.

Menit în special pentru utilizatorii de Ubuntu care se vor bucura de o interacțiune specială între telefon și computer, Meizu PRO 5 funcționează foarte bine și de unul singur. Terminalul este construit în jurul unui octa core de la Samsung intitulat Exynos 7420. Acesta este ajutat de 3GB RAM și un GPU ARM Mali – T760. Memoria de stocare internă este de 32GB, în timp ce toate acestea se ascund în spatele unui panou Full HD AMOLED cu diagoanala foarte generoasă de 5,7 inci. Bateria de 3050 mAh, împreună cu cele două camere de 21 megapixeli pe spate, respectiv 5 megapixeli pe partea din față, ar trebui să încânte și cei mai pretențioși utilizatori.

Meizu PRO 5 Ubuntu Edition sa va livra cu Ubuntu OTA 10 OS, cea mai recentă iterație a sistemului de operare, mascat cu interfața Scope optimizată pentru consumul de conținut.

Citește și: