17 feb. 2016 | 22:56

Meizu a dezvăluit cel mai puternic telefon Ubuntu de până acum

ACTUALITATE
Meizu a dezvăluit cel mai puternic telefon Ubuntu de până acum

Canonical și Ubuntu se pare că fac casă bună împreună, în ciuda succesului limitat de care s-a bucurat modelul MX5 lansat în această vară. Noul telefon este cea mai performantă variantă a lui Meizu Pro 5 de până acum.

Deși am considerat noul Meizu Pro 5, cât și Meizu MX5 ca fiind două terminale satisfăcătoare, se pare că Meizu vrea să își îmbunătățească în mod considerabil oferta, dezvăluind cel mai nou dizpozitiv mobil care funcționează cu sistemul de operare al celor de la Canonical. Telefonul Meizu Pro 5 ”Ubuntu Edition” este un Meizu Pro 5 mai performant, cu specificații de-a dreptul impresionante. Dacă Meizu Pro 5 mergea mai degrabă cu Android Lollipop, ”Ubuntu Edition” va fi dedicat exclusiv sistemului de operare Ubuntu.

Noul aparat este un mobil măricel, cu un ecran de 5.7 inci AMOLED, care oferă o rezoluție 1080p împreună cu un senzor de citit amprente. Sub capotă găsim același procesor Exynos 7420 de la Samsung, dublat de 3GB sau 4GB RAM. Dacă Meizu Pro 5 venea cu o memorie internă de maxim 16GB, ”Ubuntu Edition” vine cu spațiu de stocare ce variază între 32GB și 64GB, spațiu deloc neglijabil.

Camera principală este de 21MP, în timp ce camera din față oferă o rezoluție de 5MP. Bateria este de asemenea impresionantă, oferind o capacitate de 3050mAh.

Cei care sunt interesați de noul telefon de la Meizu, pot începe să dea precomenzi online începând de luni, în timpul Mobile World Congress din Barcelona. Canonical și Meizu nu spun care ar putea fi prețul aparatului, dar au confirmat că acest telefon poate fi cumpărat din orice țară prin intermediul magazinului online al Meizu.