21 iul. 2016 | 17:23

Meizu MX6 e un telefon mult prea sprinten și frumos

ACTUALITATE
Meizu MX6 e un telefon mult prea sprinten și frumos

Anul 2016 a incorporat cele mai multe dovezi pe marginea faptului că smartphone-urile chinezești te pot lăsa cu gura căscată, iar noul Meizu MX6 este doar cel mai recent exponent al acestui trend.

Timp de foarte mulți ani, cu toate că știam că majoritatea telefoanelor noastre erau produse în China, am evitat creatorii chinezești de smartphone-uri, deoarece aceștia își axau atenția aproape exclusiv către gadgeturi ieftine. Acele vremuri sunt însă de mult apuse, iar ambiția unor companii precum Huawei, Xiaomi sau Meizu se poate observa cu ochiul liber în niște dispozitive care arată spectaculos și vin la pachet cu un raport preț/performanță de invidiat. Singura lor problemă este că depășesc cu greu granițele continentului asiatic pentru a se comercializa în Europa sua America.

Cu un pic de noroc însă, poate vom reuși să punem mâna pe recent anunțatul Meizu MX6. Destul de similar estetic cu Meizu Pro 6, noul aparat este unul încadrat de finisaje premium și o carcasă metalică. În plus, configurația hardware este una care nu ar trebui să vă dezamăgească la greu.

Meizu MX6 este construit în jurul unui panou Full HD de 5,5 inci. Partea de procesare este o combinație între un deca-core MediaTek Helio X20 tactat la 2,3 GHz și 4GB RAM. Memoria internă este de 32GB, iar pentru imortalizarea momentelor speciale din viața voastră aveți două camere, de 12, respectiv 5 megapixeli. Nu lipsește din ecuație un senzor de amprentă, o baterie de 3060mAh și un port USB Type-C pentru sincronizare și încărcare rapidă. Sistemul de operare preinstalat este Android 6.0 Marshmallow acoperit destul de bine de către interfața proprietară Flyme 5.2.

Disponibil începând cu 30 iulie în China, Meizu MX6 are multe motive să vă atragă, dar nici unul dintre ele nu este mai important decât prețul de 300 de dolari fără nici un fel de subvenții. Rămâne să vedem dacă operatorii autohtoni vor face eforturi pentru a-l include în oferta locală de telefoane.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele