Periscope e televiziunea „de buzunar“ a internetului pentru evenimente breaking news

Periscope e televiziunea „de buzunar“ a internetului pentru evenimente breaking news

O nouă aplicaţie ieşită din laboratoarele , cu numele Periscope, ar putea fi cea mai atrăgătoare soluţie de broadcasting pentru mobile.

Încă de la începuturile Facebook sau Twitter puteaţi posta texte sau imagini în timp real ce putea fi accesate de prieteni sau persoane care vă urmăreau. Situaţia era un pic mai complicată în cazul unui eveniment pe care doreaţi să-l în timpul desfăşurării sale. Pentru a rezolva problema, cei de la Twitter au lansat Periscope.

Disponibilă momentan doar pentru iDevice-uri, aplicaţia Periscope este rezultatul achiziţiei unei companii omonime la începutul acestui an şi a câtorva luni de muncă. În principiu, utilizatorii o vor putea folosi pentru broadcasting gratuit atât către alţi utilizatori ai aplicaţiei, cât şi pe web. Astfel, nu aveţi nevoie decât de un telefon pentru a transmite în spaţiul virtual un flux video de la faţa locului incredibil de interesant. În plus, cei care vă urmăresc stream-ul, pot comenta în timp real, vă pot trimite întrebări şi voi le puteţi răspunde.

Spre deosebire de alte aplicaţii de broadcasting similare ca funcţionalitate, Periscope iese în evidenţă printr-o funcţie cât se poate de simplă. După ce aţi terminat sesiunea de transmisie, fiecare filmare este salvată pentru o vizionare offline ulterioară sau pentru a fi urcată pe orice alt serviciu online, cum ar fi YouTube.

Acest domeniu de activitate este momentan dominat de aplicaţia Meerkat. Rămâne să vedem dacă numărul utilizatorilor de Periscope va creşte brusc datorită ajutorului din partea Twitter sau aceasta va fi o nouă aplicaţie intrată în obscuritate după câteva săptămâni.

 

Citește și: