18 apr. 2016 | 10:17

LinkedIn Students este unealta perfectă pentru a-ți începe cariera

ACTUALITATE
LinkedIn Students este unealta perfectă pentru a-ți începe cariera

În încercarea de a atrage noi utilizatori în rețeaua socială prin intermediul unor unelte dedicate, de acum studenții pot încerca aplicația LinkedIn Students.

Nu și-a propus niciodată să fie un concurent pentru Facebook sau Twitter, dar prin intermediul unor actualizări regulate, LinkedIn a continuat să fie relevant în mediul profesional. Practic, rețeaua socială facilitează interacțiunea dintre angajatori și potențial angajați, cât și colaborarea între persoane din industrii similare sau diferite. În plus, dacă vă căutați de lucru, aveți mai mari șanse de reușită prin intermediul LinkedIn, decât prin intermediul altor rețele online.

Încercând să compenseze lipsa unor utilizatorii tineri, cei de la LinkedIn s-au decis să lanseze o nouă aplicație pentru mobile intitulată LinkedIn Students. Aceasta din urmă nu este menită să faciliteze interacțiunea între studenți, ci, din câte se pare, are ca scop introducerea tinerilor într-un mediul profesional și deschiderea oportunităților de angajare pentru aceștia, în timpul sau la finalizarea studiilor. Luând în calcul numărul mare de studenți care au dificultăți în a începe o carieră după facultate, LinkedIn Students s-ar putea să fie una dintre uneltele necesare pentru a ușura tranziția.

,,Introducem LinkedIn Students, noua aplicație pentru a-ți descoperi și lansa cariera. LinkedIn Student te va ajuta să-ți explorezi calea în carieră și să îmbrățișezi cu încredere căutarea unui loc de muncă, iar acesta este doar începutul.” Pornind de la nivelul lor de educație și de la domeniul în care au studiat, studenții vor putea să exploreze diverse locuri de muncă care li s-ar putea potrivi. În plus, vor avea acces gratuit la articole cu sfaturi de carieră destinate persoanelor care încă studiază sau abia și-au finalizat studiile.

Profitând de informațiile pe care LinkedIn le-a agregat de-a lungul anilor, LinkedIn Students vă oferă și o listă cu companiile care au angajat în trecut persoane ce au studiat la aceeași facultate ca voi. Astfel, veți ști că trimițând CV-uri în același loc, aveți șanse mai mari de angajare. LinkedIn Students poate fi descărcată gratuit din Google Play și Apple AppStore.

linkedin_students

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele