LG răspunde controversei – LG G5 făcut din plastic

LG răspunde controversei - LG G5 făcut din plastic

Deși s-au mândrit în numeroase rânduri că ar fi făcut din metal, un internaut a descoperit plastic în carcasa de la LG G5.

Deja de câțiva ani, foarte mulți producători au început să folosească carcase metalice pentru a-și proteja telefoanele, mai ales când vine vorba de dispozitive premium. De când Apple a demonstrat că această rețetă funcționează, mai ales dacă vrei să justifici un preț mai piperat pentru un smartphone, HTC, Samsung, LG și alte câteva companii asiatice au aplicat un model similar. Toate vârfurile de gamă ale momentului folosesc o carcasă metalică, cel puțin în teorie.

Din păcate, zilele trecute, la scurt timp după ce a pus mâna pe un LG G5, un utilizator de YouTube cu numele JerryRigEverything l-a supus unor teste agresive. Printre ele, s-a numărat și un test de rezistență la zgârieturi în urma căruia a descoperit câteva elemente de plastic. În contextul în care toate materialele de promovare ale dispozitivului insistă pe faptul că G5 ar fi integrat într-o carcasă metalică, vă dați seama că nu a trecut foarte mult timp până când respectiva știre a făcut înconjurul lumii.

În încercarea de a ameliora măcar parțial impactul unei astfel de vești, nu a trecut mult timp până când cei de la LG au trimis un comunicat de presă oficial către publicația Android Authority. Prin intermediul respectivului document, sud coreenii vor să-și asigure clienții că LG G5 este realizat din metal, iar porțiunea zgâriată în clipul de pe YouTube este doar o bandă de adeziv între componente metalice, iar motivul pentru care aceasta este ascunsă este pentru a conferi un aspect unitar aparatului. ,,Antena izolată este integrată într-un mod invizibil în corpul telefonului fără să afecteze negativ aspectul metalic dintr-o singură bucată.” Cu alte cuvinte, construcția spatelui de la LG G5 este foarte similară cu cea de la iPhone 6 sau 6S, doar că Apple nu a vopsit benzile de plastic despărțitoare de pe spatele carcasei din aluminiu.

 

Citește și: