LG G5 este un eșec de masă, iar restructurările nu au întârziat prea mult

LG G5 este un eșec de masă, iar restructurările nu au întârziat prea mult

Sud coreenii sperau să reinventeze apa caldă cu primul telefon modular de top lansat pe piață, dar se pare că LG G5 a fost un eșec, iar divizia de mobile a LG are probleme financiare grave.

La începutul acestui an, cu toții am fost curioși în privința eforturilor LG de a ne atrage într-un ecosistem construit în jurul noului lor vârf de gamă. LG G5 și prietenii săi sunau foarte bine în teorie, iar la prima vedere, păreau că au potențialul de retransforma LG într-o companie foarte relevantă în piața de mobile. Nu a fost însă deloc așa, iar consecințele nu au întârziat să apară.

În definitiv, efortul financiar semnificativ, investit în dezvoltarea și promovarea noului LG G5, trebuia să fie recuperat de undeva, iar dacă nu a fost posibil prin vânzări, va fi posibil prin concedieri. În acest weekend, cei de la LG au anunțat restructurări importante în divizia de mobile și formarea unui birou de program management care va supraveghea atent dezvoltarea de noi produse. Această nouă divizie va funcție în mod direct sub Cho Juno, directorul LG Mobile. De managementul ei se va ocupa un fost director de cercetare, Oh Hyung-hoon.

,,Anunțul de vineri a fost făcut pentur că ultimul vârf de gamă al LG Electronics, smartphone-ul G5 a eșuat când vine vorba de generarea de vânzări.” Deși nu se întâmplă rar ca o companie să încerce să-și revizuiască divizia de mobile după un eșec important, partea ciudată de această dată a fost că oficialii gigantului sud coreean au fost surprinzători de sinceri într-un comunicat înaintat publicației Korean Times.

În altă ordine de idei, LG G5 este departe de a fi un smartphone nereușit, dar modulele menite să extindă funcționalitatea aparatului au fost o ideea neinspirată. Primul motiv pentru această situație, fiind prețurile exorbitante ale accesoriilor și disponibilitatea lor redusă. Astfel, sunt șanse foarte mari ca în 2017 să vedem un LG G6 fără module.

Citește și: