iRaportul: Cinci lucruri pe care le-am făcut când am aflat că avem Netflix în România

iRaportul: Cinci lucruri pe care le-am făcut când am aflat că avem Netflix în România

Și a venit Netlfix în România! Îl așteptam ca pe Iisus, poate chiar ceva mai mult, pentru că Iisus nu vine la pachet cu pretexte pentru aventuri de o noapte și nici cu Breaking Bad la rezoluție Ultra HD. Oricum, cine mai are nevoie de mântuire în era digitală? 

Vestea m-a prins cu un deget în nas (am răcit, nu mă judecați!) și cu unul pe scroll, derulând în gol pe Facebook. Viața e pustie atunci când nu știi la ce să te mai uiți. Când am văzut știrea publicată de Palade (serios, boss, nu puteai să mă anunți și pe mine înainte?) am sărit de pe canapea de cred că și-a făcut și motanul meu cruce.

Ce a urmat? Vedeți în continuare. Astea sunt cele cinci lucruri pe care le-am făcut când a ajuns Netflix în România. 

1. Am aruncat cu portofelul în ecranul laptopului. Nu râdeți, că sunt sigur că vi s-a întâmplat și vouă! Având în vedere că nu am plătit vreodată pentru conținut online, nu am știut exact cum să procedez pentru a-mi face abonament. În plus, m-am entuziasmat foarte tare când am văzut că prima luna e gratuită, așa că nu aveam nimic de pierdut.

via GIPHY

2. Am rupt cu dinții cablul de la TV, mi-am pictat un N roșu pe piept și am țipat ”M*** RDS” pe geam. M-am simțit, în sfârșit, un om liber! Am scăpat de sub tirania operatorului de televizune și de tentația de a mă uita la Acces Direct. Acum că avem Netflix în România, nu mai trebuie să mă uit nici la știri, pentru că oricum nu mă mai interesează ce se întâmplă în țară. Oficial, nu mai am niciun motiv să ies din casă. Cu prietenii vorbesc pe Facebook, cumpărăturile de la Mega Image le fac prin eMAG, deci pot trăi complet izolat de restul societății. Nu asta își dorește toată lumea?

via GIPHY

3. Mi-am donat contul de Filelist unui azil de bătrâni. Nu o să mint. Și eu am fost pirat, dar zilele alea s-au terminat și mă pot retrage cu conștiința împăcată. Am zis să facă și o faptă bună, așa că mi-am sunat bunicul, i-am dat username-ul și parola de la contul de Filelist și l-am rugat să-l împrăștie în tot azilul de bătrâni. Poate acum, nu se va mai uita toată ziua la Antena 3 și nu îl va mai înjura pe Băsescu.

via GIPHY

4. Mi-am sunat amicele și am încercat să le invit să ne uităm la Netflix. Din păcate, asta nu a mers prea bine, pentru că folosisem deja de prea multe ori replica cu ”Netflix & Chill” ca să mă ia în serios. Credeau că iar le aștept cu Sânge de Taur și muzică jazz în surdină. M-am simțit ca în povestea cu Ionică, băiatul care a țipat ”lupul” de prea multe ori. Asta e, oricum Narcos e un serial pe care nu l-aș întrerupe pentru nimeni.

via GIPHY

5. Mi-am turnat vecinul la poliție și am pus un status pe Facebook despre răul pe care îl fac site-urile de genul FilmeHD.net industriei cinematografice. Când am auzit vestea că a ajuns Netflix în Româna, am dat fuga la vecinul să-l anunț și pe el. După ce i-am zis că voi plăti doar 9,9 euro pe lună a râs, mi-a spus că sunt prost, mi-a arătat lista de filme din Utorrent și mi-a trânit ușa în nas. Am țipat din spatele ușii că e furt ce face el și am sunat imediat la 112 să îl raportez. Cred că îmi voi lua amendă, că doamna de la dispecerat a râs și apoi s-a enervat când și-a dat seama că vorbesc serios. Bineînțeles, am scris și pe Facebook cât de ignorant este vecinul și am blamat și toate site-urile de filme și seriale online, dar nu înainte de a le scoate de la Bookmarks.

via GIPHY

Voi cum v-ați petrecut sfârșitul pirateriei în România și la ce seriale vă uitați în această seară?

Disclaimer: iRaportul lui Titus A. Technicus este o rubrică pamflet care tratează actualitatea pieței tech într-o notă umoristică. Fiecare articol al acestei rubrici trebuie tratat ca atare. La fel cum prostul nu le știe, dar le nimerește, nici Titus A. Technicus nu le gândește, dar le potrivește.

Citește și: