01 apr. 2016 | 06:33

iOS 9.3.1 – a apărut soluția la problema link-urilor din Safari

ACTUALITATE
iOS 9.3.1 - a apărut soluția la problema link-urilor din Safari

Spre surprinderea unui număr important de utilizatori de iPhone, Apple scăpat o problemă majoră în iOS 9.3, pe care a remediat-o acum cu iOS 9.3.1.

La începutul săptămânii trecute, în aceeași zi în care gigantul din Cupertino a lansat noul iPhone SE și tableta iPad Pro de 9,7 inci, cei mai mulți dintre noi s-au bucurat că și-au putut instala noul iOS 9.3. Acesta introducea un număr important de modificări de funcționalitate, fiind considerat cel mai semnificativ update incremental lansat vreodată de către Apple. Printre schimbările ce merită menționate se numără Night Shift, o funcție care crește temperatura de culoare a ecranului seara pentru a facilita un somn mai dulce.

Câteva zile mai târziu, un număr semnificativ de posesori de iDevice-uri au început să se plângă pe diverse forumuri în legătură cu imposibilitatea deschiderii rezultatelor din Google afișate în Safari. La scurt timp după aceea, s-a putut observa că problema de fapt este mult mai gravă decât atât. Dacă ați fi încercat să deschideți un link primit pe Mail sau într-un mesaj, aplicația respectivă refuza să mai rasăundă la comenzi. Sentimentul inițial era că întregul telefon s-a blocat, dar de fapt era afectată doar aplicația Mail sau Mesaje. Exceptând instalarea unui alt browser, precum Google Chrome și a unul alt client de email, precum Gmail sau Yahoo Mail, soluții alternative nu au existat.

Din fericire, la câteva zile după ce oficialii Apple au făcut o declarație pe marginea subiectului și au admis că există o problemă, au venit și cu o soluție. Aceasta din urmă poartă numele de iOS 9.3.1. Este un nou update pe care trebuie să-l faceți și care nu face nimic altceva decât să remedieze situația link-urilor ce refuză să se mai deschidă. Din acest moment, nu mai putem decât să sperăm că nu vor mai exista niciodată astfel de vulnerabilități.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele