iOS 10 vine cu mai mult spațiu liber: puteți șterge aplicațiile standard

iOS 10 vine cu mai mult spațiu liber: puteți șterge aplicațiile standard

Cu toate că în cadrul WWDC 2016, iOS 10 a fost lăudat în detaliu, nu s-a menționat deloc o funcție pe care utilizatorii de iDevice-uri o așteptau de mult.

În ultimii ani, în timp ce Apple continua să lanseze iDevice-uri cu 8GB sau 16GB de spațiu, posesorii de iPhone au început să rămână mult mai ușor fără spațiu de stocare. Nu de alta, dar este absurd să ai posibilitatea să filmezi la rezoluție 4K cu un telefon a cărui memorie nu poate fi extinsă dincolo de 16GB. Problema a devenit cu atât mai acută cu cât multe dintre aplicațiile preinstalate pe fiecare iPhone nu se pot șterge și sunt complet inutile pentru marea masă a utilizatorilor.

ios_10_stock_apps

Să fim serioși, când ați intrat ultima oară în aplicația Bursă sau Find Friends? Nici la Contacts nu-i găsesc utilitatea sau Watch, în cazul celor care nu dețin un Apple Watch. Din fericire, în iOS 10 veți pute elimina toate acele aplicații, plus multe altele pe care le puteți vedea în imaginile alăturate.

Prin diverse trucuri le puteți ascunde în trecut, dar în iOS 10 puteți câștiga spațiul aferent lor prin ștergerea definitivă de pe orice iDevice. Funcția este deja prezentă în prima variantă preview de iOS 10 și își va face simțită prezența cu siguranță și în versiunea finală a sistemului de operare.

E un pic ciudat că această funcție nu a fost detaliată în cadrul segmentului dedicat iOS 10 din conferința WWDC 2016, dar probabil că cei de la Apple au avut motivele lor. Trecând însă peste acest detaliu de fond, important este că funcția există și va veni ca o binecuvântare pentru cei cu iPhone-uri fără prea mult spațiu.

În ccea ce privește restaurarea aplicațiilor ce au fost șterse, toate se vor găsi în AppStore și pot fi reinstalate cu ușurință în funcție de nevoie. iOS 10 momentan se află în beta, dar va fi disponibil în variantă finală în toamna acestui an.

iOS 10 uninstall stock apps

Citește și:
Sursa: Ubergizmo