Top 10 cele mai importante funcții din iOS 10

Top 10 cele mai importante funcții din iOS 10

Cum era de așteptat, în cadrul WWDC 2016, oficialii Apple au anunțat cu surle și trâmbițe noul sistem de operare pentru mobile – iOS 10.

Descris ca o versiune revoluționară de iOS de către Tim Cook, iOS 10 introduce câteva schimbări foarte importante utilizatorilor de iDevice-uri. Pe lângă o nouă colecție de API-uri dedicată dezvoltatorilor și mici îmbunătățiri de performanță, există schimbări importante care nu trebuie trecute cu vederea și de care ne vom putea bucura cu toții.Apple iOS 10 top 10 funcții

Ridicați telefonul și ecranul se porni automat dacă vreți să vedeți ultimele notificări. Prin intermediul 3D Touch, veți putea interacționa mult mai rapid cu respectivele notificări, fără să deblocați telefonul. Tot cu 3D Touch puteți șterge acele notificări. Zona de control center pe care o puteți accesa cu un swipe de jos în sus din marginea aparatului a beneficiat de un redesign pentru a fi mai ușor de urmărit, iar acum include un nou player de muzică accesibil cu un swipe în lateral. Din ecranul de blocare, un swipe din dreapta în stânga pornește acum camera.

Aplicația de mesaje este îmbunătățită radical. Puteți trimite mesaje cu dimensiuni diferite de fonturi sau, dacă vreți, mesaje scrise de mână. Vă puteți trimite ritmul bătăilor inimii de pe Apple Watch sau mici desene de mână. Emoticoanele pot fi de asemenea de dimensiuni diferite și pot fi sugerate de iDevice contextual, pornind de la textul tastat deja. Mesajele pot fi ascunse în spatele unui sistem de cerneală simpatică, ce nu va dezvălui conținutul decât printr-un swipe. Toate mesajele vor fi critptate end-to-end, iar diverse aplicații se pot ancora în aplicația nativă de mesaje de pe iOS pentru făcut rezervări sau partajat o călătorie.Apple iOS 10 aplicații preinstalate interacțiune

Tastatura nativă QuickType de pe iOS este acum mai deșteaptă, reușind să vă facă propuneri contextuale de răspunsuri pornind de la diverse situații. Dacă cineva vă întreabă unde sunteți, vă sugerează să-i trimiteți locația. Dacă vorbiți cu un prieten de un eveniment, vă recomandă să creați o programare în calendar. Aceste elemente sunt posibile printr-un algorit avansat de inteligență artificială.

În ceea ce privește aplicația Photos, aceasta este acum mult mai interactivă și folosește informațiile atașate fotografiilor voastre pentru a genera conținut nou. Din seturi de imagini realizate într-o perioadă scurtă de timp, vor fi realizate trailere intitulate Memory. Fotografiile voastre vor fi analizate și indexate pornind de la cine este în fiecare dintre ele. În final, veți găsi mai ușor fotografiile cu o persoană, realizate la o anumită dată, într-un anumit loc.

Dacă primiți apeluri prin diverse aplicații de tip VoIP, WhatsApp, Viber sau Messenger, toate acelea pot fi recepționate din interfața standard de apelare și din lock screen. Nu veți mai fi nevoiți să săriți dintr-o aplicație în alta. Apeluri suspecte de tip spam vor fi mult mai ușor filtrate și blocate.

Aplicația Maps are o interfață mai simplă și mai dinamică. Va face automat zoom out dacă nu urmează curbe, iar cu un zoom out suplimentar puteți vedea condițiile de trafic din preajmă. Dacă vă apropiați de o intersecție sau un giratoriu, harta se va mări. Dezvoltatorii își pot integra aplicațiile cu Maps.Apple iOS 10 Photos management fotografii

Siri poate executa acum comenzi în interiorul diveselor aplicații pe care le aveți instalate pe telefon, în funcție de modul în care dezvoltatorii vor permite acest lucru.

Noua aplicație Music este un răspuns la cererile utilizatorilor care erau dezamăgiți de interfața complicată. Acum este mult mai ușor să găsiți muzică nouă sau să navigați prin colecția pe care o aveți deja. În plus, veți ajunge ușor la versurile melodiilor pe care le ascultați, în cazul în care vreți să vă exersați talentul pentru viitoarea sesiune de karaoke.

Aplicația News de știri va include și conținut plătit de la diverse publicații online. Astfel, vă puteți abona și citi știri din mai multe site-uri fără să săriți dintr-o aplicație în alta. În plus, imaginile și fonturile vor fi mai mari, iar un motor avansat de recomandări vă va ajuta să găsiți tot timpul ceva nou de citit.Apple iOS 10 messages

Citește și:
Sursa: Ubergizmo