Intel lucrează la un aparat care să rivalizeze cu ochelarii HoloLens

Intel lucrează la un aparat care să rivalizeze cu ochelarii HoloLens

În timpul campaniei de promovare a ochelarilor HoloLens, Intel a luat notițe. După ce secretele HoloLens au fost dezvăluite treptat, Intel are acum destul motive să anunțe că lucrează la un proiect asemănător.

Practicitatea ochelarilor HoloLens este destul de largă. De la medicină, la modelare 3D și chiar proiecte NASA, ochelarii HoloLens pot fi următoarea interfață a inginerilor și a angajaților din mediul industrial sau chiar medical.

Văzând acest potențial neexploatat, cei de la Intel au lăsate de înțeles într-un interviu oferit The Wall Street Journal ca un set de ochelari dedicați realității augmentate se află în stadiul de dezvoltare în laboratoarele fabricantului de procesoare. Viitorii ochelari Intel vor beneficia de tehnologia RealSense 3D de instalată în camerele aparatului. Cu ajutorul acesteia ochelarii Intel vor putea, asemenea ochelarilor Microsoft, să suprapună imagini digitale deasupra contextului real în care se află utilizatorul. Deși Intel sunt deja implicați în dezvoltarea ochelarilor Daqri, e clar că gigantul american are în plan dezvoltarea unui alt aparat.

Totuși, diferența majoră dintre viitorii ochelari Intel și cei ai Microsoft constă în faptul că în timp ce HoloLens sunt dedicați mediilor industriale și de business, ochelarii Intel vor fi dedicați uzului zilnic de către utilizatorii obișnuiți. Această veste înseamnă două lucruri. Primul ar fi că, dacă ochelarii Intel vor fi cu adevărat eficienți și practici în viața de zi cu zi ar putea fi cu ușurință un succes financiar mult mai mare decât HoloLens. Iar doi, de vreme ce aceștia sunt meniți utilizatorilor obișnuiți prețul unei perechi ar fi considerabil mai mic decât cei 3.000 de dolari ceruți de Microsoft pentru HoloLens.

Nu este sigur dacă ochelarii Intel vor putea deveni realitate până la urmă, însă în niciun caz aceștia nu vor apărea foarte curând. Totuși, dacă ochelarii ar deveni până la urmă un proiect sustenabil pentru Intel, cu siguranță ar pune presiune majoră pe Microsoft să varieze puțin modelele finale ale ochelarilor HoloLens și, de ce nu, să le mai scadă puțin din preț.