CES 2016: Intel intră pe piața realității augmentate cu Daqri Smart Helmet

CES 2016: Intel intră pe piața realității augmentate cu Daqri Smart Helmet

Spre deosebire de HoloLens de la Microsoft, noua cască de realitate augmentată, Daqri, va veni cu procesor Intel și nu va fi folosită pentru socializare sau divertisment ci pentru întreprinderi industriale, acolo unde proiectarea de informații adiționale în câmpul vizual, pot ajuta inginerii să își ducă la capăt proiectul mai ușor.

Deși, adevăratul competitor al căștii Daqri Smart Helmet este de fapt Google Glass, de vreme ce gigantul american a declarat că se va orienta de asemenea către domeniile profesionale, casca Daqri oferă o putere de procesare mult superioară dispozitivului de la Google.

Camera cu tehnologie Real Sense merge împreună cu un senzor de 360 de grade care ajută procesorul integrat Intel Core M7 să proceseze contextul în care se află utilizatorul.

Utilizatorii căștii Daqri Smart Helmet vor putea să citească schematici, documente și matrițe tehnice folosindu-se de întreg câmpul lor vizual. Acestă accesibilitate va face ca operațiunile digitale să se desfășoare mai ușor iar accesul către documente esențiale să fie unul permanent, indiferent de locul unde s-ar afla inginerul respectiv.

Deși Daqri nu a anunțat un preț anume pentru noua cască de realitate augmentată, e foarte posibil ca aceasta să vină la un preț mai mic decât extrem de scumpii HoloLens care, se speculează, că s-ar putea vinde pentru 3.000 de dolari bucata. În momentul în care plănuiești să echipezi echipe întregi de ingineri cu astfel de căști/ochelari prețul pe bucată este extrem de important, iar aici Daqri și Intel ar putea ieși în câștig.

Noua cască Daqri Smart Helmet ar putea fi valabilă undeva prin prima parte a lui 2016.

Citește și: