Studenții de la medicină învață anatomie cu ajutorul hologramelor

Studenții de la medicină învață anatomie cu ajutorul hologramelor

Studenţii de la Facultatea de Medicină de la Universitatea Cleveland Case Western Reserve, SUA învaţă, în parteneriat cu Microsoft, complexitatea anatomiei umane cu ajutorul hologramelor.

Scopul este de a oferi posibilitatea unei echipe de studenţi, în particular, şi facultăţii, în general, de a crea un curriculum complet de anatomie folosind HoloLens, căşti Microsoft cu o realitate augmentată, datorită cărora hologramele, care sunt proiecte generate pe calculator, pot fi vizualizate de oameni, scriu cei de la Upworthy.

“Lumea s-a schimbat din momentul când pentru prima dată a folosit protoptipul”, declară profesorul de radiologie, Mark Griswold într-un comunicat al universităţii. Griswold a fost unul dintre primii oameni de la CWRU care a testat HoloLens.

“Cred că acest lucru va îmbunătăţi foarte mult încrederea elevilor în ei înșiși, dar şi în procesul de învăţare a anatomiei. Cu HoloLens, vă puteţi imagina cu o clasă în picioare în jurul unui model, asemănător cu un grup într-un muzeu, iar toate elementele interacţionează complet natural.” afirmă profesorul Mark Griswold.

“Poţi examina orice parte anatomică şi vezi orice vrei din ea. Poţi să-l deplasezi, îl poţi face transparent, încât să-l poţi străpunge cu privirea, şi asta m-a ajutat să înţeleg cum funcţionează anatomia cardiacă. A fost un mod de a vedea ceea ce nu ai putea face cu o inimă reală”, afirmă un student de la medicină CWRU, Satyam Ghodasara.

“Hologramele pot face imposibilul posibil şi mai pot schimba şi învăţământul pe care îl ştim. De la arte la astronomie, de la arheologie la inginerie, realitatea augmentată ar putea avea implicaţii uriaşe pentru modul în care oamenii învaţă. Întregul campus are potenţialul de a folosi acest lucru. Capacitatea noastră de a folosi această performanţă tehnologică în educaţie este aproape nelimitată”, afirmă Griswold.

Potrivit primelor indicii, hologramele au un efect pozitiv asupra viitorului din domeniul medicinei. În plus, HoloLens le permite şcolilor de medicină să reducă numărul cadavrelor necesare studiului.

Hologramele fac parte din viaţa noastră ca parte integrată dintr-o interfaţă standard pentru calculatoarele noastre. Inginerii ştiu cum se creează hologramele, iar această tehnologie a ajuns să fie utilă şi relevantă în vieţile noastre de zi cu zi.

NASA planifică să trimită căştile HoloLens în spaţiu, pentru ca oamenii de ştiinţă de pe Pământ să poată colabora mai bine cu colegii lor din cosmos. Căştile HoloLens vor fi disponibile în vănzare, cel mai devreme, în anul 2016 cu un preţ 3.000 de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: