Instagram te ajută să scapi mai ușor de comentariile agresive

Instagram te ajută să scapi mai ușor de comentariile agresive

Având în vedere nivelul din ce în ce mai mare de agresivitate online, este îmbucurător faptul că cei de la Instagram au anunțat introducerea unui sistem foarte eficient de filtrare al comentariilor ofensatoare.

Într-o perioadă în care trolii online generează numeroase victime de diferite vârste, este îmbucurător faptul există companii puternice ce pun la dispoziție instrumente de care puteți profita pentru a vă proteja în mod automat. Cu peste 500 de milioane de utilizatori, Instagram a anunțat o astfel de schimbare de care pot profita toți utilizatorii rețelei sociale. Oficialii companiei deținute de Facebook conștientizează totuși că acesta este doar un prim pas pentru prevenirea abuzului.

Ideea este cât se poate de simplă, iar dacă folosiți WordPress de exemplu, s-ar putea să o cunoașteți deja. Este vorba de un filtru automat al comentariilor care conțin anumite cuvinte cheie. Astfel, dacă nu cumva comentatorul este foarte priceput la redactarea metaforelor, s-ar putea să duceți o viață online mult mai liniștită.

Noua funcție a fost anunțată pe blogul oficial Instagram de către CEO-ul și cofondatorul Instagram. Scopul era ca utilizatorii platformei să se simtă mai în siguranță online și să se bucure de o atmosferă pozitivă în care este încurajată socializarea în termeni lipsiți de obscenități.

Pentru a profita de noul sistem de filtrare al comentariilor, este suficient să intrați în pagina de configurare a profilului vosttru. Faceți un click sau tap în colțul din dreapta sus al paginii, pe roața dințată și accesați noua secțiune Comments sau Comentarii. Acolo veți avea acces la o listă de cuvinte cheie pe care le puteți filtra automat. Implicit, aceasta este deja destul de stufoasă, dar suportă în orice moment adăugare de elemente noi. După ce ați închis fereastra și ați revenit în feed-ul vostru de Instagram, orice comentariu agresiv sau ofensator va fi ascuns automat, atâta timp cât include unul dintre cuvintele din lista de mai sus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Ubergizmo