Instagram sărbătorește 500 milioane de utilizatori cu un infografic

Instagram sărbătorește 500 milioane de utilizatori cu un infografic

Mark Zuckerberg a luat o decizie foarte bună când a achiziționat Instagram și a lăsat rețeaua socială ca pe o entitate independentă. Nu de alta, dar se dezvoltă incredibil de bine și este o sursă de profit de încredere.

Oficialii Instagram tocmai au făcut un anunț foarte important în privința popularității rețelei sociale. Trecând peste numărul total de conturi create vreodată pe Instagram, mai impresionant este faptul că a fost depășit pragul de 500 milioane de utilizatori activi lunar. Asta înseamnă că jumătatea de miliard din populația planetei noastre intră cel puțin o dată pe lună pe respectiva aplicație de mobil.Dintre aceia, 100 de milioane sunt doar din Statele Unite ale Americii.

Pentru că este însă foarte greu să accesezi profilul personal de Instagram doar o singură dată, tot acum aflăm că a fost depășit pragul de 300 milioane de utilizatori activi zilnic. Aceștia postează 95 de milioane de imagini în medie pe zi și își manifestă entuziasmul față de conținutul postat de alți utilizatori apăsând pe butonul Like aferent unui număr de 4,3 miliarde de imagini și clipuri video. Deși este greu de aproximat ritmul în care va crește în continuare această rețea socială construită în jurul conceptului de partajat imagini și conținut video, dacă ne uităm în urmă, numărul utilizatorilor s-a dublat în ultimii doi ani. În luna septembrie a anului trecut a atins pragul de 400 de milioane, în timp ce în decembrie 2014 se mândrea cu 300 de milioane de utilizatori.

Dacă acest trend ascendent de popularitate se menține, Instagram ar putea deveni a doua companie deținută de Facebook cu un miliard de utilizatori lunari. Prima companie a fost WhatsApp, care a depășit această valoare spectaculoasă în luna februarie a acestui an. În principiu, viitorul sună foarte bine pentru Instagram, dar mai încântătoare este perspectiva de profitabilitate a Facebook, gigantul din spatele multor entități importante din Silicon Valley.

instagram infografic 500 milioane

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Ubergizmo