Instagram dă vina pe Apple pentru interzicerea fotografiilor cu sfârcuri

Instagram dă vina pe Apple pentru interzicerea fotografiilor cu sfârcuri

Interzicerea publicării de fotografii explicite cu sâni de către Instagram a stârnit multe controverse. În sfârșit, avem o explicație pentru această măsură.

Kevin Systrom, CEO al Instagram, în cadrul unui eveniment Dazed Media din Londra, a explicat cum cei de la Apple App Store, care dețin Instagram, au politici foarte stricte cu privire la conținutul indecent. În cazul în care Instagram se abate în orice fel de la aceste reguli, cum ar fi să permită publicarea fotografiilor cu sfârcuri la vedere, aplicația ar putea risca să nu mai fie disponibilă în magazin.

App Store permite nuditatea explicită, dar doar dacă aplicațiile sunt dedicate celor cu vârste care depășesc 17 ani, nefiind și cazul Instagram, pentru care vârsta minimă este de 12 ani. Prin urmare, dacă aplicația s-ar adresa în special celor peste 17 ani, atunci cei mici, care-și doresc să vadă doar conținut nonsexual, ar avea de suferit, potrivit The Independent.

În ciuda cenzurii, compania militează pentru libertatea artistică. Totuși, Systrom susține că pentru a mulțumi toți utilizatorii, sunt necesare câteva compromisuri și decizii dure. La polul opus, deși e cotat cu 4+ ani, Twitter este plin de conținut sexual, fără ca Apple să ia vreo măsură.

Instagram și Twitter sunt companii diferite, cu filosofii diferite, dar criticii susțin că nu e corect ca Apple să aibă o grilă de valori diferită. Drept răspuns pentru această formă de cenzură, a fost lansată recent campania #Freethenipple, în care s-au implicat inclusiv celebrități precum Rihanna, Miley Cyrus și Naomi Campbell, considerând că e o formă de discriminare sexuală, întrucât fotografiile cu bărbați la bustul gol nu au intrat în aceeași categorie.

Putem fi de acord cu faptul că sânii feminini au o încărcătură sexuală mai mare și că nu ne-am dori ca Instagram să devină un spațiu de manifestare a vulgarității, dar nudurile artistice nu intră în aceeași categorie. Totuși, fotografiile cu picturi sau sculpturi nud sunt încă permise, precum și cele post-masectomie sau cu femei care alăptează.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: