23 aug. 2016 | 14:32

Înlocuirea ecranului la Galaxy Note 7 costă cât un telefon premium

ACTUALITATE
Înlocuirea ecranului la Galaxy Note 7 costă cât un telefon premium

Dacă ați făcut un efort semnificativ financiar pentru a vă cumpăra noul Galaxy Note 7, ar fi bine să aveți foarte mare grijă de el, deoarece reparația sa ar putea implica investiții semnificative.

Review-urile la Galaxy Note 7 sunt în mare parte pozitive. Telefonul este unul foarte bun, arată surprinzător de bine și, cu toate că nu include câteva schimbări revoluționare, pare ideal pentru amatorii de phableturi Samsung. Din păcate, este și foarte scump, iar reparația sa s-ar putea să vă coste și mai mult. Este adevărat că o parte din defecte sunt acoperite de garanție, dar cu siguranță nu intră pe respectiva listă și un ecran spart.

Cea mai comună problemă pe care o puteți întâmpina când vine vorba de utilizarea unui smartphone modern implică spargerea ecranului. Acestea sunt foarte sensibile și, din păcate, în cazul majorității telefoanelor de top, costă o avere. Galaxy Note 7 este cel mai recent exemplu ce întârește respectiva preconcepție.

Dacă ați schimbat un ecran de Galaxy S7 Edge, acest preț nu ar trebui să vină ca o surpriză, pentru toți ceilalți, șocul va fi maxim. Conform oficialilor Samsung din Statele Unite, procesul de înlocuire al ecranului de la noul smartphone vă costă 270 de dolari. După înlocuire, telefonul va arăta ca nou și, dacă vă interesează partea de anduranță, va fi la fel de capabil să reziste la scufundări. Pe de altă parte, OnePlus 3, un telefon de top, cu 6GB RAM în loc de 4 ca în cazul Note 7, costă, de nou, cu aproximativ 100 de dolari mai mult decât ecranul phabletului Samsung.

Alternativa, în mod previzibil, implică asigurarea telefonului pentru accidente. Aceasta este deja oferită în România de cea mai mare parte a operatorilor. Samsung oferă propriul sistem de asigurare cu 130 de dolari, care include două distrugeri accidentale pe o perioadă de doi ani. La fel ca la CASCO însă, în momentul în care v-aț spart ecranul, pe lângă taxa inițială de 130 de dolari, veți fi nevoiți să plătiți și franciza cu 80 de dolari, ajungând practic la un discount de 60 de dolari față de taxa obișnuită.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele