iPhone 6s VS Samsung Galaxy Note 7: care este mai rapid

În contextul în care rulează sisteme de operare diferite, iPhone 6s VS Samsung Galaxy Note 7 nu este cel mai concludent test comparativ, dar vă ajută să vă faceți o idee despre performanța telefoanelor.

Până luna viitoare, când Apple va lansa iPhone 7, iPhone 6S continuă să fie vârful de gamă al gigantului din Cupertino. Printre altele, asta înseamnă că este folosit în testuri comparative alături de cele mai recente vârfuri de gamă ale sud coreenilor. De această dată, în prim plan este Galaxy Note 7, lansat aproape un an mai târziu după iPhone 6S. Trecând însă peste diferența de vârstă, asta nu îneamnă că scurt metrajul de mai sus nu este interesant.

Prea puțini se așteptau la acest rezultat dar, din păcate pentru fanii Samsung, iPhone 6S a ieșit învingător. În clipul celor de la PhoneBuff, o publicație online destul de populară, testul a implicat scenarii de utilizare cât se poate de reale, sărit dintr-o aplicație în alta, închis și deschis de aplicații sau încărcat pagini web.

Ca și specificații, iPhone 6S este construit în jurul unui procesor dual core cu 2GB RAM, în timp ce Galaxy Note 7 folosește un quad core cu 4GB RAM. Astfel, nu ar fi trebuit să existe nici un fel de competiție între cele două. Se pare însă că acest clip va funcționa ca cea mai recentă dovadă a gradului foarte mare optimizare al iOS.

Nici măcar nu trebuie să stați cu ochii pe ecran în permanență pentru a vedea cât de sprinten e telefonul Apple față de cea mai nouă creație Samsung. iPhone 6S a încheiat testul într-un minut și 21 de secunde în prima tură, valorea ce a crescut până la un minut și 51 de secunde în a doua tură. Note 7 în schimb, a plecat de la 2 minute și cinci secunde în prima iterație a testului și a ajuns până la un dezamăgitor 2 minute și 50 de secunde. Rămâne la latitudinea voastră să decideți dacă un astfel de test vă influențează decizia de achiziție.

Alexandru Puiu
07:40 23.08.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video