Încălzirea globală a devenit mai gravă în februarie, conform NASA

Încălzirea globală a devenit mai gravă în februarie, conform NASA

Este posibil să credeți în continuare că încălzirea globală este un mit, dar tot mai multe entitități confirmă că nu este deloc așa, inclusiv NASA.

Nu trebuie să fiți experți pentru a vă da seama că iarna de anul acesta nu a mai fost la fel de agresivă precum în anii trecuți, iar această realitate se pare că este valabilă și la nivel global, nu doar în România. Cel puțin când vine vorba de luna februarie, care în trecut era una dintre cele friguroase, în 2016 a fost cea mai calduroasă din ultima sută de ani.

Conform celui mai recent raport al celor de la NASA în materie de temperaturi globale, luna trecută a depășit recordurile de temperaturi cu o valoare surprinzător de mare. În contextul în care contiuăm să locuim pe Pământ, această informație ar trebui să ne îngrijoreze pe toți, mai ales că facem mult prea puțin pentru a micșora cotele de poluare ce cauzează încălzirea globală.

În principiu, nu avem valori termice medii măsurate cu precizie în fiecare colț al lumii decât de aproximativ 100 de ani, dar comparând valorile din februarie cu orice valori măsurate pentru aceeași perioadă din fiecare an a ultimului secol, valoarea medie a crescut cu 1,35 grade Celsius. Mai grav decât atât este că pe locul al doilea în același clasament macabru se află luna ianuarie a acestui an. Cu alte cuvinte cea mai mare diferență de temperatură medie față de anii anteriori după februarie, s-a înregistrat tot în 2016, iar respectiva discrepanță este de 1,15 grade Celsius.

,,Rezultatul este șocant cu adevărat și reprezintă încă un avertisment al creșterii continue pe termen lung a temperaturii globale ce rezultă din gazele de seră generate de activitățile umane. Alergăm acum într-un ritm înfricoșător către maximele globale de 2 grade Celsius în plus față de nivelul din era pre-industrială.” Jeff Masters și Bob Henson de la NASA au încercat să sintetizeze cât se poate de bine gravitatea situației actuale.

Citește și: