CES 2016: acest Batmobil electric provoacă Tesla să vină cu mașini mai interesante

CES 2016: acest Batmobil electric provoacă Tesla să vină cu mașini mai interesante

Mașina Faraday Future ne-a impresionat, așa că trebuia s-o vedem la #CES2016. Aceasta este, alta nu mai e: http://bit.ly/masinaFF

Posted by playtech.ro on Saturday, January 9, 2016

CES 2016 se anunță un adevărat show auto, iar conceptul celor de la Faraday Future ar fi una dintre vedete. Scriam recent că noul producător misterios de mașini electrice inteligente ar putea reprezenta un real rival pentru Tesla.

Faptul că acum ne arată o mașină parcă scoasă din garajul lui Batman nu face decât să ne confirme bănuielile. Faraday Future a fost creată în 2014 și deja a atins cifra de 750 de angajați la nivel global. Luna trecută a anunțat înființarea unei fabrici în nordul Las Vegas, care va costa în jur de un miliard de dolari. Acolo va deveni realitate acest Batmobil electric? Nu chiar, potrivit Gizmodo.

FF-01 e un concept care, pe lângă faptul că arată fabulos și e o fantezie împlinită a oricărui fan Batman, e plin de elemente futuriste, cum ar fi un smartphone încorporat în volan, ecran tactil peste tot și nu numai. Sună prea bun pentru a fi adevărat, așa că șansele să îl vedem pe șosele în viitorul apropiat sunt nule.

Totuși, Faraday Future folosește conceptul pentru a-și arăta VPA-ul (Variable Platform Architecture), care permite mai multor tipuri de vehicule să fie contruite în același cadru, cu modificări minime. Așadar, dacă scoți toate elementele strălucitoare și un pic prea futuriste din FF-01, poți avea un vehicul mai practic și mai rezonabil ca preț. VPA-ul este suficient de flexibil pentru mai multe tipuri de motoare electrice, iar bateria sa nu va fi o singură cărămidă masivă, ci o serie de celule care furnizează energie.

Acum puțin timp, într-un interviu pentru The Verge, vice-președintele companiei, Nick Sampson, a oferit detalii despre viziunea noii companii în ceea ce privește automobilele viitorului. Acestea vor fi, evident, electrice și autonome, dar acest standard începe să fie abordat deja de aproape toate numele mari ale industriei.Tesla e unul dintre veterani, dar Faraday vrea să ducă și mai departe relația dintre mașină și șofer.

Sampson sugerează că mașina nu doar că va merge singură, dar va ști multe lucruri despre pasager. Prin stabilirea de conexiuni cu telefonul și prin analiza obiceiurilor acestuia, ar putea fi capabilă să ofere sugestii de restaurante, magazine și diverse destinații. Sampson vrea să se extindă și în ceea ce privește gusturile muzicale și interesele ceva mai specifice.

De asemenea, Faraday Future are în plan și să dezvolte servicii de car sharing și taxiuri autonome, pe care le poate folosi oricine care îndeplinește anumite criterii. Se pare că mașina ar fi capabilă să învețe programul zilnic al utilizatorului, o idee pentru a cărei punere în practică lucrează și Mercedes și BMW. În ceea ce privește designul, noua companie va încerca o abordare distinctă și va îngloba resurse precum realitatea virtuală și cea augmentată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: