În mod oficial, BlackBerry va trece exclusiv la telefoane cu Android

În mod oficial, BlackBerry va trece exclusiv la telefoane cu Android

Într-o piață în care competiția este incredibil de agresivă, cei de la BlackBerry fac eforturi semnificative să rămână relevanți, deși acest lucru este mai complicat decât se aștepta cineva. 

Timp de foarte mulți ani, BlackBerry era sinonim cu ideea de smartphone. Între timp, a apărut primul iPhone, smartphone-urile ieftine cu Android au ajuns să domine piața, iar orice alt sistem de operare a pentru mobile a devenit cu pași repezi irelevant. Amatorii de Windows Phone cunosc de asemenea foarte bine dificultățile cu care se confruntă creatorii de smartphone-uri în 2016.

Partea interesantă este că BlackBerry a lansat primul smartphone cu Android anul trecut. Din păcate, respectivul gest a venit prea târziu. Cu toate că a fost lăudat în review-uri pentru combinația de securitate sporită și flexibilitate, numărul de unități vândute nu a fost covârșitor. Cei de la BlackBerry nu se dau însă bătuți când vine vorba de lansarea unor noi terminale. Fac în schimb altceva.

Conform unor declarații recente ale unuia din directorii companiei, propriul sistem de operare BlackBerry OS 10 va fi cu pași repezi îngropat. Din acest moment sunt șanse infime către inexistente ca BlackBerry să mai lanseze un nou telefon cu BB10. Va fi făcut public în curând un update important pentru telefoanele cu respectiva platformă software, dar altele noi nu vor mai apărea.

Informațiile au fost făcute publice de Damian Tay, senior director pe product management în zona Asia Pacific. Acesta a confirmat că Priv a fost doar primul pas pentru tranziția companiei către Android. ,,În timp ce sporim securitatea Android pe o perioadă de timp, nu vom avea două platforme, ci vom avea doar Android ca platformă pentru smartphone-uri.”

Ca urmare, este doar o chestiune de timp până când BlackBerry va concura în mod direct cu toți ceilalți producători de telefoane cu Android, singurul as din mânecă fiind securitatea aparatelor sale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: