BlackBerry cu Android disponibil pentru precomandă la preț cam mare

BlackBerry cu Android disponibil pentru precomandă la preț cam mare

Cel mai nou smartphone BlackBerry, primul cu Android, intitulat Priv, este disponibil pentru precomandă la un preț premium.

Cu toate că telefoanele BlackBerry nu se vând precum pâinea caldă, canadienii se pare că nu vor să lanseze modele ieftine pentru a spori cifra de afaceri. Cea mai recentă dovadă a acestei practici vine sub forma recent anunțatului BlackBerry Priv, un smartphone de top și primul terminal din portofoliul companiei preinstalat cu Android. Deși folosește sistemul de operare creat de Google, oficialii producătorului au ținut să menționeze că platforma a fost modificată semnificativ la nivel de infrastructură pentru a asigura utilizatorilor nivelul de securitate sporit pe care au ajuns să-l asocieze cu BlackBerry.

Dacă erați curioși la ce preț veți putea pune mâna pe BlackBerry Priv cu Android, valorile oficiale au ajuns online deoarece produsul este disponibil pentru precomandă. Ține doar de voi să decideți dacă aceste valori sunt un pic peste prețul pe care sunteți pregătiți să-l investiți într-un BlackBerry. Vorbim de 699 de dolari în SUA și 559 de lire sterline, aproximativ 3400 lei, în Regatul Unit. Prețul nu este foarte piperat dacă îl comparăm cu cel mai ieftin iPhone 6S, dar este greu de prognozat momentan dacă se va reflecta în vânzări semnificative.

Vizavi de configurația hardware, acesta este un telefon mare. Pe lângă un display AMOLED curbat pe margini, de 5,4 inci cu o rezoluție de 2560 x 1440, trebuie să aveți în vedere că ascunde și tastatură glisantă. Partea de procesare este o combinație între un Snapdragon 808, 3GB RAM și o memorie internă de 32GB. Este printre puținele smartphone-uri high end cu un slot pentru microSD-uri, iar camera de 18 megapixeli ar trebui să facă niște poze impresionante. Sistemul de operare preinstalat este Android 5.1.1, iar bateria integrată are 3410 mAh. Un detaliu interesant de design constă în folosirea tastaturii ca și trackpad, dacă nu vreți să stați tot timpul cu degetul pe ecran, o funcție pe care BlackBerry a introdus pentru prima oară anul trecut odată cu Passport.

Primele unități de BlackBerry Priv vor ajunge la utilizatori pe 6 noiembrie.