În curând, nu vei mai avea nevoie de iPhone pentru Apple Watch

În curând, nu vei mai avea nevoie de iPhone pentru Apple Watch

Deși posesorii de Apple Watch îl folosesc de cele mai multe ori împreună cu un iPhone, în curând nu va mai fi necesară prezența smartphone-ului în apropiere.

Într-un comunicat recent înaintat de către Apple dezvoltatorilor de aplicații pentru ceasul său inteligent, compania a impus un nou set de reguli cu privire la realizarea de aplicații pe viitor. Cea mai importantă schimbare și una dintre condițiile fundamentale pentru ca aplicațiile voastre să ajungă în AppStore este renunțarea la necesitatea unui iPhone pentru rularea programelor pe Apple Watch.

Cu alte cuvinte, de acum înainte, dezvoltatorii trebuie să scrie aplicații care nu se mai bazează pe telefon. Toate programele noi ce speră să fie aprobate au nevoie să acceseze internetul printr-o rețea WiFi, nu printr-un hotspot general de iPhone. Noul set de restricții va fi pus în aplicare în etape, iar dezvoltatorii mai au mai bine de o lună să-și actualizeze aplicațiile existente. Începând cu 1 iunie, toate aplicațiile noi și actualizările la aplicațiile existente pentru WatchOS ce sunt înaintate către App Store trebuie să fie native, realizate folosind WatchOS 2 SDK sau mai nou. În orice alte condiții, aplicațiile voastre for fi respinse, iar utilizatorii nu vor mai putea pune mâna pe ele.

Deși această schimbare de atitudine radicală din partea Apple s-ar putea traduce într-un efort semnificativ din partea dezvoltatorilor, utilizatorii de Apple Watch vor fi cu siguranță încântați. Aceștia, nu vor mai fi nevoiți să-și conecteze iPhone-ul la Apple Watch dacă vor să pornească un program sau să acceseze un serviciu online.

Aplicațiile native pentru Apple Watch nu sunt nici pe departe un concept nou, dar e bine de știut că, în curând, doar astfel de aplicații vor mai putea fi descărcate pe smartwatch-ul companiei. Astfel, vă puteți lăsa telefonul acasă mult mai des. Mai multe detalii despre WatchOS, sistemul de operare preinstalat pe Apple Watch la Worldwide Developers Conference 2016 ce va avea loc în iunie.

Citește și: