09 apr. 2016 | 12:16

Am putea vedea un nou Apple Watch în acest an

ACTUALITATE
Am putea vedea un nou Apple Watch în acest an

Compania din Cupertino ar putea lansa un Apple Watch mai subțire în acest an.

Conform afirmațiilor unui analist Wall Street care a observat de curând lanțul de aprovizionare din China, Apple ar putea anunța un nou smartwatch în cursul acestui an. De asemenea, Brian White este de părere că doar iPhone 7 Plus va avea două camere foto principale pe spate, iar noua generație de smartphone-uri vor avea rolul de a aduce o creștere a numărului de dispozitive mobile vândute. După cum probabil știți deja, numărul de terminale comercializate în ultimul trimestru financiar a fost mai mic decât în aceeași perioadă a anului trecut, o premieră pentru Apple.

Dar probabil cea mai interesantă afirmația a lui White are legătură cu Apple Watch. Astfel, analistul este de părere că succesorul actualului gadget ar putea fi anunțat în următoarele 3 luni de zile. Mai mult decât atât, noul ceas ar putea fi cu 20% sau chiar 40% mai subțire decât actualul model, iar prezentarea oficială a acestuia ar putea avea loc chiar în cadrul evenimentului anual WWDC, care va avea loc între 13 și 17 iunie, la Moscone West în San Francisco.

Conform altor zvonuri, Quanta Computer, o companie din Taiwan, ar dezvolta următorul ceas Apple în vederea unei lansări în ultima parte a celui de-al doilea trimestru financiar. Indiferent de data la care va avea loc anunțul următor, Apple se pare că va mări ciclurile în viitor, astfel că nu vom mai vedea un dispozitiv purtabil nou în fiecare an. MacRumors sugerează că un Apple Watch nou ar urma să fie lansat la fiecare 18 luni.

În prezent, este clar că Apple Watch nu a avut același impact precum iPhone sau iPad, însă popularitatea acestuia a fost suficient de mare pentru a-l ajuta să câștige aproximativ 50% din piață. Apple Watch este disponibil în două versiuni: de 38 și 42mm, primul având un ecran de 1,32 inci, pe când la al doilea ajunge la 1,5 inci. Rezoluțiile fluctuează puțin, fiind de 340×270 pixeli pe primul și de 390×312 pixeli pe cel de-al doilea. Există modemuri WiFi și Bluetooth 4.0 fiecare dintre ele, microfon și difuzor încorporate și ambele folosesc un procesor S1 dezvoltat de Apple.