Huawei Mate 9 ar putea fi mai scump decât cel mai performant iPhone

Huawei Mate 9 ar putea fi mai scump decât cel mai performant iPhone

Următorul flagship al chinezilor ar putea avea un preț mai mare decât telefoanele Apple.

Anul trecut, Huawei devenea cel mai mare producător de telefoane din China, iar în luna iunie a acestui an, CEO-ul Huawei Consumer Business Group, Richard Yu, a declarat, într-un interviu acordat publicației internaționale The Wall Street Journal, că își propune ca Huawei să ajungă la o cota de piață de 25% la nivel global, devenind astfel cel mai mare producător de smartphone-uri din lume.

“Creșterea noastră se datorează în principal segmentului premium, high-end. Dacă vrei să devii numărul unu, trebuie să fii numărul unu pe segmentul high-end”, a spunea atunci Richard Yu, CEO-ul Huawei Consumer Business Group. În aceste condiții, probabil că nu ar trebui să fim surprinși de ultimul zvon în legătură cu Huawei Mate 9. După cum scriu cei de la Phonearena, utilizatorul de Twitter @evleaks menționează că viitorul flagship al companiei din China va suporta zoom optic de 4X, iar versiunea cea mai performantă va avea un preț de 1.300 de dolari.

Pentru a vă face o idee mai bună în legătură cu acest lucru, trebuie să știți că cel mai performant iPhone (versiunea 7 Plus cu o capacitate de stocare de 256GB) costă 969 de dolari atunci când este achiziționat de pe site-ul companiei din Cupertino. Modelul Mate 9 de 1.300 de dolari ar beneficia de un ecran de 5,9 inci, care ar suporta o rezoluție QHD, ar include 256GB pentru stocarea datelor și ar rula Android 7.1 Nougat.

Phablet-ul ar urma să includă două camere foto pe spate, iar chinezii ar putea continua parteneriatul cu cei de la Leica. După cum am spus în urmă cu ceva vreme, am putea avea parte de trei versiuni ale următorului Huawei Mate 9, fiecare dintre acestea având o cantitatea diferită de memorie și fiind disponibilă în culori diferite.

Despre modelul de top am vorbit mai sus, iar celelalte două ar putea să se diferențieze prin intermediul capacității de stocare și al culorilor. Unul dintre ele va avea 128GB, celălalt va avea 64GB. De asemenea, cel cu 128GB va fi disponibil într-o versiune maronie și una roz, în timp ce telefonul cu 64GB va fi disponibil în versiunile albă, aurie și neagră. Acesta din urmă ar putea fi lansat chiar și într-o versiune dualSIM și ar urma să aibă un preț de 480 de dolari. Cel cu 128GB ar costa 550 de dolari, iar cel cu 256GB 700 de dolari.

Citește și:
Etichete: