HP anunță primul Chromebook gata să ruleze aplicații Android

HP anunță primul Chromebook gata să ruleze aplicații Android

La câteva săptămâni după ce Google a anunțat că vom putea rula aplicații de Android pe Chromebook-uri, HP a anunțat un portabil cu Chrome OS și un touchscreen de 11 inci ideal pentru așa ceva.

În mare parte, Chromebook-urile au fost niște sisteme portabile foarte ușoare ideale pentru navigat pe internet și un pic de muncă de birou. Se pare însă că acestea vor beneficia de upgrade-uri importante de funcționalitate, în parte, datorită compatibilității cu aplicații de Android. 

Primul Chromebook din noul val de sisteme ieftine ultra portabile a fost anunțat oficial de către cei de la HP. Acesta poartă numele HP Chromebook 11 G5 și, pe lângă un touchscreen de înaltă rezoluție, vine la pachet cu un preț mai mic de 200 de dolari. În continuare veți fi obligați să folosiți un sistem de operare ce gravitează în jurul funcționalității cloud-ului, dar măcar veți putea să vă și jucați câteva dintre jocurile voastre preferate de Android folosind panoul sensibil la atingere.

HP Chromebook 11 G5 va fi construit în jurul unui display de 11,6 inci cu un display de rezoluție mică, ce va putea fi upgradat la un panou HP IPS de tip touchscreen, în funcție de buget. Partea de procesare va implica un Intel Celeron N3060 de 1,6GHz ascuns într-o carcasă ce reușește să se integreze în doar 1,14 kilograme.

Cei de la HP sunt foarte încântați de noul lor sistem și, în comunicatul oficial de lansare, au insistat foarte mult asupra abilităților sale de video chat, consum de conținut multimedia și, nu în ultimul rând, aplicații de productivitate. În plus, o singură încărcare ar trebui să vă ofere aproximativ 11 ore departe de priză.

Cu un preț de pornire de 189 de dolari, sunt multe motive pentru care un HP Chromebook 11 G5 să vă facă cu ochiul. Cel mai important dintre ele constă însă touchscreen-ul opțional care va fi de un real folos în momentul în care veți rula aplicații de Android.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo