Aplicațiile de Android au venit oficial pe Chrome OS

Aplicațiile de Android au venit oficial pe Chrome OS

În urmă cu câteva săptămâni detaliam posibilitatea rulării aplicațiilor de Android pe Chromebook-uri cu Chrome OS. Acum, respectivul concept tocmai s-a materializat.

Cu toate că Chromebook-urile nu sunt foarte populare în fiecare colț al mapamondului, au început să devină o afacere destul de profitabilă pentru companie. Ca urmare, au toate motivele să introducă funcții noi pe platformă și să lucreze la actualizări foarte interesante. De această dată este vorba de posibilitatea instalării și rulării de aplicații de Android pe Chrome OS, o funcție ce a făcut valuri în cadrul conferinței Google I/O de anul acesta, când a fost anunțată oficial.

Primul sistem ce va putea rula aplicații de Android este ASUS Chromebook Flip. Există însă o restricție foarte importantă. Pentru că noua funcție nu este disponibilă într-o variantă finală, doar cei care fac upgrade la Chrome OS 53 în variantă alpha vor avea parte de ea și, după instalare, se vor trezi cu iconița aferentă Google Play pe ecranul principal al dispozitivelor.

O demonstrație oficială a fost publicată online de Francois Beaufort de la Google prin intermediul imaginii de mai sus. În aceasta, puteți vedea un ASUS Chromebook Flip din 2016, dar, din câte se pare, funcția va sosi și pe Chromebook Pixel din 2015 și Acer Chromebook R11. Ideal ar fi însă să așteptați lansarea ei măcar în variantă beta, dacă nu finală.

Introducerea suportului pentru aplicații de Android pe Chrome OS este o veste foarte bună pentru posesorii de Chromebook-uri, iar din câte se pare este emulată experiența rulării Android 6.0.1. În plus, Chromebook-ul se comportă ca o tabletă, atât prin prisma interfeței Google Play, cât și a aplicațiilor pe care le instalați. Ideal ar fi să aveți un sistem portabil cu ecran sensibil la atingere și o configurație hardware de actualitate pentru a rula diversitatea de programe în condiții optime.

În altă ordine de idei, în aproximativ o lună va fi lansat Google Play în variantă beta pentru un număr semnificativ mai mare de Chromebook-uri, în timp ce până la finele lui 2016, vom vedea funcția introdusă pe și mai multe aparate de pe această listă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Engadget