Cum vor rula aplicațiile de Android pe Chromebook

Prin introducerea aplicațiilor de Android pe Chromebook, sistemul de operare Chrome OS va deveni subit mai util, iar cele mai ieftine sisteme portabile de pe piață își vor justifica achiziția.

În cadrul conferinței Google I/O de anul acesta, cei de la Google au făcut un amalgam de anunțuri interesante care merită avute în vedere și care vor avea repercusiuni în lunile ce urmează. Acestea au vizat schimbări radicale în privința tuturor produselor și servicilor gigantului din Mountain View, dar în acest caz particular vom atrage atenția asupra rulării aplicațiilor de Android pe Chromebook.

În teorie, Chrome OS și Android au un nucleu comun, dar sistemul de operare pentru notebook-uri ieftine pune accent aproape exclusiv pe aplicații în cloud și servicii online, în timp ce platforma Android funcționează la fel de bine și în lipsa unei conexiuni la internet. Se pare însă că diferențele între cele două nu vor mai fi la vel de evidente în lunile ce urmează, când utilizatorii de Chromebook-uri vor putea rula fără probleme aplicații de Android.

Întregul sistem prin care veți putea programele voastre preferate de Android pe Chromebook a fost explicat într-o sesiune de training din cadrul Google I/O, dar în urmă cu puțin timp a fost publicat online de cei de la Google și-l puteți vedea și voi mai sus. Aceasta este o demonstrație live a modului în care vor funcționa pe notebook, programele create în principal pentru smartphone-uri și tablete.

În contextul în care așa ceva era imposibil până acum, clipul merită vizionat. Veți fi surprinși cât de ușor este să partajați fișiere între aplicații și cât de intuitiv sunt implementate elementele de multitasking. Partea de acțiuni offline este de asemenea încurajatoare.

Ca de fiecare dată când vine vorba de o demonstrație live, merită să aveți în vedere că aceasta a fost realizată într-un mediu controlat cu aplicații ce au fost testate în detaliu înainte. Ca urmare, ar fi bine să aveți un anumit nivel de reticență că și pe bătrânul vostru Chromebook lucrurile se vor desfășura la fel, mai ales când este vorba de jocuri.

 

Alexandru Puiu
09:59 06.06.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video