Chromebook-urile ar putea deveni mult mai utile grație acestei decizii Google

Chromebook-urile ar putea deveni mult mai utile grație acestei decizii Google

Dispozitivele Chromebook ar putea primi un update prin care vor putea rula toate aplicațiile Android în viitorul apropiat.

În urmă cu aproximativ un an de zile, Google introducea inițiativa ”App Runtime for Chrome”, stabilind parteneriate cu câțiva producători pentru a porta o serie de aplicații Android pe Chrome OS. Acum, însă, gigantul american ar vrea să ducă lucrurile mai departe, iar numeroase publicații deja susțin că acesta ar urma să introducă compatibilitatea cu toate aplicațiile Android pentru dispozitivele Chromebook.

Din câte se pare, primii care au observat un comportament ciudat ale Chromebook-urilor au fost unii utilizatori Reddit. În secțiunea de pe site dedicată Chrome OS, aceștia au specificat că, în momentul în care ecranul cu setările se încărca, putea vedea opțiunea ”Enable Android apps to run on your Chromebook” (permite rularea aplicațiilor Android pe Chromebook). Desigur, aceasta dispărea imediat, astfel că era imposibil să o selecteze.

După cum scriu și cei de la Ars Technica, un membru al comunității Reddit a decis să analizeze codul din spatele Chrome OS pentru a înțelege mai bine situația. Uitându-se peste codul respectiv, acesta ar fi descoperit o secțiune (vizibilă mai jos) care ar indica foarte clar că aplicațiile din Google Play Store vor ateriza și pe Chromebook.

<message name=”IDS_ARC_OPT_IN_DIALOG_DESCRIPTION” desc=”Description of the opt-in dialog for Android apps.”>
Choose from over a million apps and games on Google Play to install and use on your <ph name=”DEVICE_TYPE”>$1<ex>Chromebook</ex></ph>.
</message>

Astfel, ”ARC_OPT_IN” ar indica faptul că un update important urmează în cadrul proiectului ”App Runtime for Chrome”. Opțiune de a activa sau a dezactiva compatibilitatea cu aplicațiile Android ar putea fi menită să ușureze viața administratorilor unui sistem. Aceștia ar putea bloca opțiunea pentru toți ceilalți utilizatori, pentru a nu le permite să instaleze diverse aplicații fără acordul lor. De asemenea, noul feature ar putea marca și sfârșitul Chrome Web Store, magazinul online urmând a fi înlocuit de Play Store. Rămâne, totuși, de văzut dacă Google va apela la această soluție în viitor.

Citește și:
Etichete: