Google Translate funcționează acum în orice aplicație

Google Translate funcționează acum în orice aplicație

Indiferent de aplicația pe care o aveți în prim plan, Google Transalate face acum minuni pentru utilizatorii de Android, indiferent de versiune.

Printr-o mutare mai puțin așteptată, cei de la Google au lansat una dintre cele mai importante actualizări aduse vreodată Google Translate. Popularul progămel tocmai a învățat să se comporte ca un proces pe care îl aveți în permanență în fundal și care apare instant pentru își face treaba când aveți nevoie.

Sistemul clasic de utilizare al Google Translate implica copierea sau redactarea manuală a unui text în fereastra aplicației cu același nume. Noua versiune se ocupă în continuare de tradus, dar începe să-și facă treaba din momentul în care ați copiat un text din orice fereastră pe care o aveți deschisă. Dacă ați primit un mesaj într-o limbă ciudată sau vreți să faceți o surpriză plăcută unui amic, noul Google Tranlate este soluția.

Momentan disponibil doar pentru utilizatorii de Android, acest nou Google Translate cu funcția Tap to Translate a fost detaliat pentru prima oară la CES anul acesta. Câteva demonstrații au putut fi văzute încă de la finele anului trecute, doar toate acelea erau limitate la dispozitive cu Android Marshmallow. Acum, dureroasa restricție a fost eliminată și orice smartphone sau tabletă cu Android 4.2 sau mai nou poate rula varianta modernizată a aplicației. Practic, întregul sistem este multe mai rapid și prietenos.

Tot acum, cei de la Google au făcut un anunț important legat de iminentele versiuni de Google Translate pentru iOS și Android. Posesorii de iPhone se vor putea în sfârșit de traduceri coerente atunci când nu sunt conectați la internet prin descărcarea unor pachete pentru fiecare limbă. În contextul în care Microsoft Translator include această funcționalitate de câteva săptămâni, nu putem spune că suntem foarte entuziasmați.

De asemenea, sistemul de traducere în timp real World Lens a fost îmbunătățit și a ajuns să suporte traduceri de texte din chineza tradițională și simplificată.

Citește și: